Ugrás a tartalomra

Jövő nyáron csobbanhatunk a bajsai medencébe

Jó ütemben halad a bajsai medence kiépítése. A tervek szerint jövő nyáron a fürdőzők már használatba vehetik a két méter mély, 25×33 méteres félolimpiai medencét.

Hamarosan befejeződnek a munkálatok a bajsai medencénél. Most már csak a parkosítás és a fásítás hiányzik. A következő nyári szezontól a fürdőzők már igénybe is vehetik a medencét.

A bajsai medence már színültig megtelt vízzel. Az tervezők, kivitelezők most tesztelik a vízszűrőket. Györe István, a kivitelező cég vezetője elmondta, a 25x33-as, fokozatosan mélyülő medencébe homokszűrőket szereltek.

Györe István, igazgató, Aquabau vállalat, Palics: „A szűrőrendszer tíz szűrőből áll, 32 köbméter per órás kapacitással, tehát valójában óránként 320 köbméter vizet szűrünk meg, és így tudjuk elérni a víz tisztaságát. Ugyanúgy vegyileg is van kezelve a víz.”

Hátra van még a feljárók, lépcsők és a medence körüli zöld felületek kiépítése és elhelyezése, amit a jövő évi költségvetésből finanszíroznak. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elégedett az eddigi munkával.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Úgy volt tervezve, hogy az idén a medencét feltöltik, mivel az nagyon fontos ahhoz, hogy ne sérüljön. Ez már megtörtént. Belül a műszerek rendben vannak, így marad a tatarozás és a szanitáris rész. A jövő évi költségvetésben is próbáljuk előlátni. Így is lett tervezve. Az ami az idén elő volt látva az be van fejezve.”

Az eddigi munkálatok mintegy 22 millió dinárba kerültek, a további fejlesztésekre még 5-6 millió dinár szükséges.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír