Ugrás a tartalomra

Jótékonysági akciók és gyermekfoglalkozások

A Vajdasági Magyar Szövetség Vasutas települési helyi szervezete különféle rendezvényeket és jótékonysági akciókat szervez a helyi közösség területén.

– A helyi szervezetünk sokrétű munkában vesz részt, akár a gyermekeknek szervezett foglalkozásokról, akár jótékonysági rendezvényekről legyen szó – magyarázta érdeklődésünkre Boros Elvira, a VMSZ helyi szervezetének elnöke. – Itt kiemelkedik a helyi női fórum. Ezt a szervezetet Bognár Beáta tanítónő alapította. Neki köszönhetjük a már jó ismert Levendula napokat is, amit idén immár hatodik alkalommal szervezünk meg július elején. A levendulavirágokat a Kószó családtól kapjuk ingyen, így a rendezvényen befolyt összeget humanitárius célokra tudjuk felhasználni. Az, hogy a levendulanapok ilyen sikeresek, és hogy minden évben a látogatók átérezhetik Provence varázsát, a kézműveseknek és azoknak a termelőknek is köszönhető, akik elhozzák termékeiket a rendezvényre – mondta Boros Elvira.

Rózsa Ramóna, a VMSZ Női Fórumának helyi elnöke elmondta, hogy a női szervezet főleg a gyermekek számára igyekszik tartalmas programokat, főleg kézműves foglalkozásokat szervezni. Augusztusban például egyhetes gyermekfoglalkozást tartanak. Itt a kézműves foglalkozások mellett meglátogatják a városi múzeumot vagy a könyvtárat.

– A ruhaosztás és ruhagyűjtés kiemelkedő akciónk, mert sokan hoznak ruhákat, és még többen visznek. Remélem, ahogy ennek a kezdeményezésnek a híre szájról szájra terjed, úgy egyre több ember lesz, aki nem eltüzeli vagy kidobja a megunt ruhadarabjait, hanem eljön hozzánk, és ezzel is segít embertársain. Emellett csomagosztást is szervezünk. Most áprilisban rendezünk egyet húsvétra, de van augusztusban is tanévkezdés előtt egy tanszercsomagosztás, és karácsony előtt még egy. Általában negyven gyermeken tudunk ily módon segíteni. Köztük vannak hátrányos helyzetűek, és vannak olyanok is, akik jutalomként kapnak csomagot, mert évről évre minden alkalommal itt vannak és színesítik rendezvényeinket. Ezzel háláljuk meg, hogy azt a kis szabadidejüket is ránk áldozzák – magyarázta Rózsa Ramóna.

Boros Elvira hozzátette, hogy részt vesznek a helyi népkonyha munkájában és ruhacsomagokkal segítenek a rászorulókon, és állásbörzét is szerveztek a helyi közösség épületében. Ugyanitt történelmi előadások formájában megemlékezéseket is szerveznek a nemzeti ünnepek alkalmából mindazoknak, akik nem tudnak eljutni a központi megemlékezésekre.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, pasz
Többi hír