Ugrás a tartalomra

Jön az V. Desiré fesztivál!

November 23-a és 28-a között 12 előadás lesz látható Szabadkán

Bár a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház csak későn tudott belekezdeni az idei Desiré Central Station nemzetközi színházi fesztivál szervezésébe, hiszen sokáig nem is tudták, hogy egyáltalán sikerül-e megszervezni, mára összeállt a program, és ismét egy minőségi előadássorozatnak nézünk elébe.

Az V. Desiré fesztivált november 23-a és 28-a között szervezik meg, 12 előadás lesz látható három helyszínen. Az idén a fesztivál az I am Desiré alcímet viseli, s ahogyan Urbán András, a KDSZ igazgatója elmondta, ez egyfajta vállalás azoknak is, akik maguknak érzik a fesztivált.

November 23-án, szombaton 19 órakor a Jadran színpadon a zágrábi Montažstroj 55+ című előadása, 21.30-kor a Kosztolányiban a Kosztolányi Dezső Színház Az ember komédiája című előadása lesz látható.

November 24-én, vasárnap 19 órakor a Jadran színpadon a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem Hamlet című előadása lesz, 22 órakor a Kosztolányi színházban a ljubljanai Via Negativa MandićGép című produkciója.

Hétfőn a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Békeidő című előadását láthatjuk 18 órakor a Jadranban, 20.30-kor a Via Negativa A fék című produkcióját (a helyszín még szervezés alatt áll), 22 órakor pedig a Kosztolányiban a Via Negativa A helyes úton című előadását.

Kedden 19.30-kor a Kosztolányiban mutatják be a magyarkanizsai Jel Színház Wilhelm-dalok című produkcióját, 21 órakor pedig a Jadran színpadon a szegedi Aradi Kamaraszínház – Hetek Csoportja Rudolf Hess tízparancsolata című egyszemélyes produkcióját.

Szerdán 19.30-kor a Jadran színpadon a Bitef Theatar Yesterday – Emlékezz, hogy felejthess című munkája lesz látható, 21 órakor a Kosztolányiban pedig a zágrábi Hotel Bulić Színház Requiem a szervekért – bűnbánat című előadása. Csütörtökön lesz az utolsó előadás, 19.30-kor a Jadran színpadon lesz látható a szabadkai Népszínház Koštana című előadása.

Idén is lesznek kísérőrendezvények: Desiré Akadémia, műhelymunkák és persze nem marad el az előadások utáni kötetlen barátkozás lehetősége sem.

A jegyárak nem változnak a tavalyihoz képest. Jegyek már rendelhetőek, és bérlet is váltható, a diákbérlet 2500, a felnőttek számára a bérlet 3000 dinárba kerül. Jegyek az 531-991-es és a 557-436-os telefonszámon, illetve a ticket@desirefestival.eu vagy a jegy@kosztolanyi.org címen foglalhatók.

A fesztivál idén 2,5 millió dinárból gazdálkodhat. Emlékeztetőül jegyezzük meg, hogy indulásakor 6 millió dinárt kaptak a várostól.

A fesztivál főtámogatója Szabadka város, támogatója Szerbia kulturális minisztériuma, a tartományi kulturális és tájékoztatási titkárság, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Nemzeti Tanács.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Tápai Renáta
Többi hír