Ugrás a tartalomra

Jól haladnak a kishegyesi egészségház felújítási munkálatai

A több mint negyven éves épület már több helyen is beázott. Teljes tetőcsere, a homlokzat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és egyéb biztonsági felszerelés újítása is megtörténik.

A fúrók, gépek hangja hallatszik a kishegyesi egészségház környékén. A tetőszerkezet cseréjén dolgoznak. Az épület felújítása két hónapja kezdődött el. Paróczi Pokai Lívia, Kishegyes:„Szerintem az újításnak mindannyian mindig örülünk, feltételezem, én mindenképpen. Amikor valamit újítanak és az időtálló, akkor az jó.”

Az elmúlt időszakban több rendelő is beázott, az orvosok sokszor vödör mellett fogadták a betegeket. Az elektromos lámpatestek mentén is csorgott a víz. Gulyás Szerencse Erzsébet, általános nővér, Kishegyes: „Beázott a tetőtér, nagyon sok ambulantot nem tudtunk használni, nagyon félő volt, hogy komoly problémákat okoz és ez miatt sajnos a munka is sokkal-sokkal nehezebben ment.”A felújítás ideje alatt zavartalanul működik a betegellátás. Vujović Stevović Zdenka, igazgató, Dr. Márton Sándor Egészségház, Kishegyes: „A munkálatok úgy zajlanak, hogy ami az összes szolgálatunkat illeti, mintha mi sem történne, tehát a munkások végzik a dolgukat, és minden szolgálatunk úgy működik, mint eddig.”A felújításra köztársasági forrásokból nyert támogatást a kishegyesi önkormányzat. Hallgató Imre, önkormányzati építésügyi osztályvezető, Kishegyes: „Az összes műszaki előírást be kell tartani egy épület felújításakor, ez automatikusan maga után vonta azt, hogy a homlokzatot is hőszigetelni kell, valamint bele kellett venni az összes külső ablaknak a cseréjét, illetve valamennyi nyílászáróét, amely nem elégített ki a ma már korszerű hőszigetelési előírásokat.” A beruházás értéke mintegy 37 millió dinár. Ehhez az önkormányzat önrészként egymillió dinárral járul hozzá. A helyreállítást várhatóan két hónap múlva fejezik be.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír