Ugrás a tartalomra

Jól halad az útépítés a topolyai ipari övezetben

Több mint 50 millió dinárt nyert Topolya község a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán a topolyai ipari zóna utainak kiépítésére.

Az elnyert összegnek köszönhetően az ipari park északi részének minden parcelláját beköthetik a forgalomba. Jelenleg is zajlik egy útszakasz kiépítése, az önkormányzat saját eszközeiből több, mint 9 millió dinárt fektetett be.

Az utak építésének célja, hogy az ipari park befektetői számára, akik több tíz munkahelyet tudnak majd biztosítani, megfelelő körülményeket biztosítsanak a termeléshez, valamint növeljék az ipari zóna versenyképességét.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A szabályok szerint két fajta utat kell biztosítani. Az egyik a bejövő, a másik pedig a kivezető út, az egyiket nevezhetjük tiszta, a másikat szennyezett útnak.

Ezek alapján több útra van szükség, tehát ez tökéletesen rendben van, készülnek az utak, a pályázatok megvannak. Ki kell nevezni a felügyelőt a következő fázisra, és azt gondolom, hogy a napokban erre ki lesz írva a pályázat.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír