Ugrás a tartalomra

Javult a közbiztonság

Jót tett a megnövelt rendőri jelenlét – Újabb falugyűlést tartottak Kishegyesen a közbiztonságról

Az egy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest kétségtelenül javult a közbiztonsági helyzet a kishegyesi községben. Ez jórészt annak is köszönhető, hogy érezhetően megnövekedett a rendőri jelenlét a község falvaiban. Koránt sem mondható, hogy a helyzet ideális, de egészen biztosan jobb mint volt, az utóbbi időben nem történtek olyan súlyos lopások és betörések mint korábban – hangzott el Kishegyesen az újabb falugyűlésen, amelyen ismét a közbiztonság szerepelt terítéken.

Az összejövetelen, amelyen ifj. Juhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke elnökölt, ezúttal is jelen volt Pásztor Bálint parlamenti képviselő, dr. Bíró István tartományi képviselő, Celluska Frindik Erzsébet polgármester asszony, valamint a rendőrség helyi, körzeti és köztársasági szerveinek képviselői, elmondták, hogy a márciusi megbeszélést követően szinte azonnal sikerült négy rendőrt a szabadkai körzeten belül átvezényelni kishegyesi szolgálatra. Ez a fokozott jelenlét nyilván kedvét szegte a tolvajoknak, de korántsem jelenti azt, hogy a helyzet tökéletes, és nem lenne lehetőség a lakosság és a rendőrség közötti együttműködés erősítésére. A polgároknak kicsit jobban kell figyelniük egymásra is, a szomszédokra, a rokonokra, és azonnal jelenteni a rendőrségnek, ha valami szokatlant észlelnek. Elhangzott az is, hogy az igazi okokról, a nagyarányú munkanélküliségről, a drogfogyasztásról nem sok szó esik, pedig ezek is közvetve, vagy közvetlenül befolyásolják a közbiztonság állapotát.

A megbeszélés részvevői megegyeztek abban, hogy a jövőben is tartanak falugyűléseket olyan témákkal kapcsolatban, amelyeknek megvitatását maguk a polgárok kezdeményezik.

Szerző (Forrás)
Papp Imre, Magyar Szó Foto:VajdaságMa
Többi hír