Ugrás a tartalomra

Játszósarkok érkeztek az újvidéki óvodákba

A könyvekkel és játékokkal is ellátott magyar jellegű játszósarkok a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával juthattak el a város óvodáiba.

Az újvidéki Pitypang óvodában két magyar nyelvű csoport van. Az újonnan érkezett játszósarok nagymértékben elősegíti majd az anyanyelvápolást, a környezetismeret és a matematikát felölelő foglalkozások továbbfejlesztését – mondják az óvónők.

Erdélyi Violetta, óvónő, Pitypang Iskoláskor Előtti Intézmény, Újvidék: „Főleg a magyar könyvek, a magyar irodalom jelent számunkra nagyon nagy támogatást, segélyt, mivel itt Újvidéken kevés olyan gyermekirodalom van, amit napi szinten fel tudunk használni.”

A játszósarok didaktikai és szemléltető eszközöket, illetve játékokat is tartalmaz. Ladisity Melinda, tag, MNT: „Magyar nyelvű könyveket, játékokat tartalmaznak a csomagok, amelyek segítik majd a hagyományápolást, az anyanyelvápolást és megkönnyítik egy kicsit az óvó nénik munkáját a gyerekekkel. Természetesen célunk örömet is szerezni a gyerekeknek, hogy valami újat lássanak, újat kapjanak, és új dolgokkal tudjanak foglalkozni.”

Újvidéken nyolc óvodai csoportban foglalkoznak magyar nyelven a gyerekekkel. A játszósarok minden csoporthoz eljut – hangsúlyozta Kiss Gyula, a VMSZ újvidéki önkormányzati képviselője. „Nagyon kellettek ezek, mivel itt olyan eszközök is vannak, amelyeket Szerbiában nem tudunk beszerezni. Az óvónőknek és a gyermekekkel foglalkozó egészségügyi nővéreknek is nagyon nagy segítségük lesz ebből az adományból.”

Kiss Gyula kiemelte, hogy az óvodák támogatásával mostanra az oktatási rendszer minden szakaszát sikerült elérni, a jövőben pedig további támogatásokra is lehet számítani.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Az adai Damjanich-emlékműnél szombat délután emlékeztek meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésé
Adán koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról