Ugrás a tartalomra

Ismét napirenden a fűtés

ZENTAI KÉPVISELŐ-TESTÜLET

A zentai képviselő-testület tegnapi ülésén ismét napirendre került a város égető gondjának számító hőenergia-szolgáltatás. A több, ezzel foglalkozó napirendi pont közül leginkább a kommunális tevékenységről szóló rendelet módosítási javaslata kavarta föl a kedélyeket.

Ennek értelmében ugyanis egyrészt a soron következő fűtési idényben még a zentai cukorgyár termelné az energiát, ennek befejezését követően pedig a koncesszióról szóló törvény szerint lefolytatott eljárásban kiválasztott cég végezné a tevékenységet. Másrészt pedig már a közelgő fűtési idényben a hőenergia elosztását nem a cukorgyár, hanem az Elgas Közvállalat végzi.

A módosítás ellen felszólaló képviselők aggályaikat fejezték ki a megoldással kapcsolatban. A kedélyeket valamennyire a polgármesternek sikerült lecsillapítania. Ceglédi Rudolf kifejtette, hogy mivel a cukorgyár a következő fűtési idénytől nem vállalja a hőenergia-szolgáltatást, a disztribúciót végezhetné az a vállalat, amely majd a hőt szolgáltatja, de most ésszerűbb az Elgas Közvállalatot megbízni ezzel.

A polgármester elmondta azt is, hogy az új vállalaton keresztül nem fizettetik meg a cukorgyár iránti tartozásokat. A rendeletjavaslatot végül két tartózkodás mellett elfogadták.

A testület egyebek mellett elfogadta a nemek egyenjogúságáról szóló rendeletet is, valamint kinevezte a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatóját: a továbbiakban is Vukosavljev Iván színművész és rendező tölti be a tisztséget.

Szerző (Forrás)
Hhzs., Magyar Szó
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen