You are here

Oktatási intézmények vezetőivel és a községi képviselőkkel találkozott ma Zentán Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár. Az iskolák és óvodák állapotáról tárgyaltak.

A találkozó alkalmával az iskolák fejlesztéséről, és a tartomány által nyújtott támogatásokról is szó esett.

Urbán Zsuzsanna, igazgató, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „Például a felnőttoktatás kapcsán nyertünk laptopot és kivetítőt. Ezen kívül ki is dolgoztuk már a két tervdokumentációnkat. Mellyel kapcsolatban ígéretet kaptunk a tartománytól, hogy a nyár folyamán ismét tudunk pályázni.”

Perpeuer Attila, Zenta község oktatással és művelődéssel megbízott tagja jelezte, a megbeszélésen kitértek az átszervezéssel kapcsolatos problémákra is.

Perpauer Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag, Zenta: „Az átszervezések alatt azt értem, hogy a különböző külföldi intézmények követelési és ajánlásai alapján hogyan tudjuk megszervezni ésszerűen az oktatást.

Gondolok itt az épületek megtartására, a tagozatok kialakítására valamint az oktatási intézmények egységbe tartására vagy szétbontására. ”Az esedékes szak- és iskolamegszüntetések nem érintik a Zenta község területén működő oktatási intézményeket. Nyilas Mihály Zentát regionális oktatási központként jelölte meg.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Arról is beszéltünk, hogy a kollégium 150 főt képes befogadni, és hogy ez nem elegendő. Ezt mindenképp növelni kell. Egy új iránya a tervezésnek, hogy legalább 200-ra növeljük a férőhelyek számát.”

A sajtótájékoztatót követően Nyilas Mihály ellátogatott a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumba, valamint a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatához is.
 
Megtekintette az iskola felújított bejárati részét, az udvart és a tantermeket is.

 

Szerző: 
Pannon RTV