Ugrás a tartalomra

Húsvéti készülődés a szabadkai Kertvárosban

Tojásdíszítéssel és képeslapkészítéssel készültek a gyerekek húsvétra Szabadkán, a Kertváros  Helyi Közösségben. A VMSZ Női fóruma által szervezett foglalkozáson a gyerekek ajándékcsomagot is kaptak.

A kertvárosi Helyi Közösség terme gyerekzsivajtól volt hangos kedden délelőtt. Lelkesen láttak neki a gyerekek a húsvéti díszek elkészítésébe. Kolompár Valentina: “Először befestjük a tojásokat, utána majd rátesszük a színes festéket, és utána díszítjük.”

Mindenki a saját elképzelése szerint dekorált. Van, aki már otthon is saját maga készíti a húsvéti tojásokat. Bázer Renáta: “Felforralom a vizet, aztán belerakom a tojásokat meg a színezéket. Amikor az kész van, akkor utána megvárom, hogy kihűljenek, és utána pedig kifestem őket.”

A húsvéti foglalkozást második alkalommal szervezte meg a VMSZ Női Fórumának kertvárosi tagozata. Horváth Tímea, a VMSZ Női Fórumának szabadkai elnöke: “Elsősorban a közösség számára fontos. Úgy gondolom, hogy a kisgyermekek számára is, hiszen sokkal nagyobb lelkesedéssel tudnak így készülni az ünnepekre, és sokkal jobban felszínre tör a kreativitásuk is.”

A foglalkozáson elkészített dísztárgyakat a gyerekek hazavihették. Emellett a VMSZ Női Fóruma húsvéti ajándékcsomaggal kedveskedett a gyerekeknek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, (Fotó: Szalai Attila, Hét Nap)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen