Ugrás a tartalomra

Hiszünk a nemzet közösségi erejében

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott vasárnap délután Topolyán, a Nyugati temetőben, a Hősök sírjánál a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai helyi szervezete és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt topolyai-kishegyesi körzeti szervezete az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulója alkalmából.

A szemerkélő eső is felidézte némileg a szabadságharc napjait, hiszen az akkori tüntetést sem tudta megzavarni az időjárás.

A himnusz eléneklése után Tomik Nimród helytörténész tartott történelmi visszatekintést, majd következtek az ünnepi beszédek.

Seffer Attila, a topolyai község tanácsának tagja nemzetünk közösségi erejét emelte ki, Kovács László pedig, a VMDP topolyai és kishegyesi körzeti elnöke a szülőföldön való maradás és boldogulás fontosságára, nemzetmegtartó erejére hívta fel a figyelmet.

Magyarország konzulátusa nevében Gombár Szeréna konzul helyezte el az emlékezés virágait, majd a Magyar Nemzeti Tanács nevében Bábi Attila hivatalvezető, a VMSZ nevében Juhász Bálint, a VMSZ–VMDP községi szervezetének képviseletében Fremond Árpád és Kovács László koszorúzott, a VMSZ helyi szervezetének koszorúját Márkus Zoltán, az önkormányzatét Domány Dudás Dianna és Seffer Attila, a helyi közösségét Fábrik Anikó helyezte el a Hősök emlékművén, de koszorúzott még néhány további szervezet: a Társaság a Kárpát-medencei magyarságért, a Női Fórum, a Nagyapáti Kukac Péter Társaság és a Vox Humana képviselője is.

Ezt követően 19 órától a Kodály Zoltán MMK ünnepi műsorát tekinthették meg a topolyaiak a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermében..

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, kiss
Többi hír