Ugrás a tartalomra

Hetven millió dinárral nőtt Topolya költségvetése

Most 2 milliárd 146 millió dinárt tesz ki a büdzsé. A költségvetés-módosítást a mai Községi Képviselő-testületi ülésen fogadták el.

A képviselők döntöttek a város idei kitüntetettjeiről is, Zsemberi János, a TSC Labdarúgó Klub elnöke, Nikola Žigić, krivajai származású labdarúgó és a bácskossuthfalvi Sloboda Labdarúgó Klub kapja a Pro Urbe díjat. A pályázati pénzeket, a különadókból befolyó bevételeket és helyi közösségek helyi járulékát is be kellett építeni a költségvetésbe - mondta el Kislinder Gábor, Topolya polgármestere. Folyatódik a bajsai medence építése, a hotel tetőszerkezetére elkészültek a tervek, további 2 százalékkal emelkedett az óvónők bére, újítják a gunarasi iskola tornatermét, valamint közbeszerzési folyamat alatt áll a városi szennyvíztisztító kiépítése is - ezek indokolják a költségvetés módosítást, hangsúlyozta Kislinder Gábor.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „Ha minden a kívánságunk szerint megy, akkor egy hónapig lesz nyitva a közbeszerzés, ha nem lesznek észrevételek, akkor, amikor a bizottság összeül, akkor kiválasztja a kivitelezőt, mi aláírjuk, az eszközök biztosítva vannak, a dokumentációt meg azt a részt, hogy bevezessük a kivitelezőt a munkába, az igényel pár napot és utána el kell kezdeni. Minket szorít a cipő, mert a költségvetésben a pénzek meg vannak, azokat le is kell igazolni és két éves szerződésről lévén szó, az első fázist olyan helyzetbe kell hoznunk, hogy a másodikat rá tudjuk építeni és a 2020-as költségvetésbe benne legyen.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír