Ugrás a tartalomra

A hétvégén falunap Csantavéren

Vasárnapig színes programok várják az érdeklődőket

Múlt héten ballagtak a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola nyolcadikos diákjai, amivel kezdetét vette a falunapi rendezvénysorozat. Az esemény központi rendezvényei ugyan a hétvégén lesznek, de már tegnap megkezdődtek az alkalmi ünnepségek. A teljes programról Burány Ferenc, a csantavéri helyi közösség közgyűlésének alelnöke számolt be lapunknak.

– Ma, Szent Antal napja alkalmából Brasnyó Ferenc atya ünnepi misét celebrál 10 órától, előtte 9 órakor a Bartók Béla Művelődési Egyesület előtt gyülekeznek a csantavéri fogatok. Pénteken este 19-kor a Bartók Béla Művelődési Egyesületben folytatódik a program a női kézimunkacsoport kiállításával. Szombaton reggel nyolc órától a helyi közösség udvarában lehet benevezni a gyalogtúrára. Idén a Farm Commerc vállalat biztosítja a reklámpólókat a túra résztvevőinek. 12 órától látjuk vendégül a hazai és a külföldi testvértelepülések lakosait. A baráti kapcsolatot minden eddigi vezetőség ápolta, és ezt a hagyományt mi sem szakítjuk meg. Az ünnepi ebéd 13 órára készül el, amit ismerkedés és beszélgetés mellett fogyasztunk el, illetve Földi Márta, a csantavéri helyi közösség közgyűlésének elnöke is ekkor mondja el üdvözlő beszédét. A színház udvarában 15 órakor veszi kezdetét a bográcsosfőző-verseny, amelyre idén mintegy hatvanan neveztek be. Baromfizúzából készül majd a pörkölt. A verseny helyszínét kerítés választja el a sportpályától, ahol ezzel párhuzamosan sportrendezvényeket és vetélkedőket szervezünk.

20 óra körül kezdődik a művelődési műsor, ahol fellépnek a iskola táncosai és versmondói. Ezt követően 21 órától a Tornyosi zsiványok együttes szórakoztatja a közönséget egészen hajnalig. Vasárnap nagy kavalkád lesz a faluban, mert délelőtt szervezzük meg a hagyományos vásárt, de eközben bérmálkozás is lesz. Aznap 14 órától hagyományos lóversenyt szervezünk, ami más lesz a korábbiaknál, mivel a csantavéri Lovas Klub idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Parasztvágtát, ügetőversenyt és szamárfutamot láthatnak az érdeklődők.

20 órától a Sidera keresztény rockegyüttes ad koncertet, 21 órától pedig két sztárvendég is fellép. Oszvald Marika és Miller Zoltán a Budapesti Operettszínház művészei énekelnek operett és örökzöld slágereket. Ezt követően 22 órától retródiszkó lesz. Reménykedünk a szép időben – nyilatkozta lapunknak Burány Ferenc. A csantavéri helyi közösség közgyűlésének alelnöke azt is elmondta, hogy minden évben körülbelül 2000 látogatója van a rendezvénynek, és idén is legalább ennyire számítanak.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, vas
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto