Ugrás a tartalomra

Hétfőn megindul a tanítás a tordai Ady Endre Általános Iskolában

Fűtési gondok miatt már november 21-e óta nincs oktatás az intézményben. A tartományi oktatási titkárság illetékesei a Pannon RTV-nek elmondták, hogy hétfőn megindul a tanítás az iskolában.

A kényszerszünet mintegy 120 gyermeket érintett. A szülők leginkább a végzős diákok miatt aggódnak.

Mészáros Beáta, a szülői tanács tagja, Ady Endre Á.I., Torda: „Nagyon sajnáltuk, hogy le fognak állni a tanítással, mivel féltünk a kimaradástól, és, hogy meddig is fog ez tartani. Nagyon félünk a nyolcadikosok kis érettségijétől, ugye, mivel nekik nem változtatják meg az időpontot, a kis érettségi dátumát, de nagyon reméljük, hogy ezt be tudják majd hozni, és be tudják pótolni az egészet.

A tanárok elmondták, hogy igyekeznek majd bepótolni a lemaradást, valamint szeretnének valamilyen megoldást is találni arra, hogy a nyolcadikosok megfelelően felkészüljenek a kisérettségire.

Csernoh Angéla, tanár, Ady Endre Á.I., Torda: „Mindaddig, amíg lehetett, törekedtünk arra, hogy ne legyen kizökkenés a tanításban, de amikor már nem lehetett, akkor muszáj volt leállnunk a tanítással. A legnagyobb hátránya talán a nyolcadikosoknak származik ebből a kimaradásból, mert ők a kis érettségire készülnek. Mindenféleképpen be lesz pótolva, délután is be fogunk járni, szakköröket tartunk, előkészítőket. A minisztérium hagyja majd jóvá, hogy miként történik majd az elmaradott órák bepótlása.”

Az iskola tartományi támogatásból még májusban kezdte el felépíteni az új kazánt. Miután a faluba bevezették a földgázt, így ők is szerették volna az egyszerűbb fűtési megoldást választani. Az építkezési munkálatok jól haladtak, azonban a fűtés megindítása a szükséges engedélyek hiánya miatt nem indult el.

Dobai János, tanácselnök, Torda HK: „A beruházó már a kazán építésekor, ahogyan tudomásunk van róla, késett az építkezéssel, csak utána, valamikor szeptember vége felé kezdtek hozzá a különböző dokumentációknak a beszerzéséhez, az engedélyek beszerzéséhez.”

Az iskolának 1990/91-es tanév óta van központi fűtése. A kazánnal kapcsolatos gondok a jövő hét elejére megoldódnak. A november 21-e óta tartó kényszerszünet után, hétfőn visszaülhetnek a gyerekek az iskolapadba.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto