Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választásokat tartanak Topolya községben

Este 8 óráig 21 szavazóhelyen voksolhatnak a szavazópolgárok, ezúttal nem pártlistákra, hanem egyéni jelöltekre.

Ma tartják a Topolya község területén lévő helyi közösségek tanácstagjainak választását. Sokan már a reggeli, délelőtti órákban éltek a választói jogukkal Topolyán és a községhez tartozó településeken.

A legnagyobb rendben nyíltak meg vasárnap reggel 7 órakor a szavazóhelyek Topolya községben. Összesen 21 szavazóhelyen adhatták le a polgárok voksaikat. 15 helyi közösség működik Topolya község területén, ebből 12 helyen tartanak helyi közösségi választásokat, ugyanis Zentagunarason, Krivaján és Bácskossuthfalván már korábban megtartották ezeket a választásokat.

Topolya Helyi Közösség területén mintegy 14 ezer nyilvántartott szavazópolgár van, és összesen 43 egyéni jelölt. Sokan a vasárnap reggeli bevásárlást kötötték össze a voksolással, köztük Kovács Károly is, aki ugyan szavazott, mégis borúlátóan tekint a jövőbe. Kovács Károly, Topolya: „Kevés a fiatal. Őszintén. Kimentek külföldre. Az én gyerekeim is, másoké is. Maradtak az öregek. Ameddig maradnak. Aztán meg üresek lesznek a házak. Nézzen szét Topolyán! Minden harmadik ház eladó. Sajnos, ez van. Munka nincs. Nem várok semmi jót.”

A topolyai választópolgárok a körzetükben induló egyéni jelöltekre szavazhattak. Mák Árpád, választóbizottsági tag, Topolya: „Ez alkalommal nem a pártok állítják a listákat, hanem egyéni jelöltekről van szó, de egyes jelölteket pártok támogatnak.”

Bajsán két szavazóhelyen voksoltak a polgárok, a 15 tanácstag helyére mindössze 17-en jelöltették magukat. Latyák Mihály, a bajsai 1-es számú szavazóhely választóbizottsági elnöke azt mondta, a faluban kevesen vállalták el a jelölést. Stábunk 10 óra körül azt tapasztalta, hogy a szavazók többsége igyekezett még délelőtt voksolni. Latyák Mihály, választóbizottsági elnök, Bajsa: „A katolikus templomban már befejeződött a szentmise, akkor volt egy ilyen roham. Az evangélikus templomban 10 órára mentek az emberek, akkor várható, hogy 10 óra után lesz egy ilyen nagyobb tömeg, amikor megjelennek, aztán ebéd után, délután, amikor ebédeltek az emberek.”

Mengyán András arra számít, hogy az új vezetőség Bajsa fejlesztésén munkálkodik majd. Mengyán András, Bajsa: „Vízhálózatot, a szennyvízelvezetést, a szemetet, hogy megoldják, hogy normálisan legyen a faluban, meg tisztább legyen a falu. Főleg a világítással van gond, sok helyen hiányzik a lámpa, ezt kellene kicserélgetni.”

Pacséron mindhárom szavazóhelyet a helyi általános iskolában alakították ki. 11 órakor ért véget az istentisztelet a református templomban, utána mentek el tömegesen szavazni a helybeliek. Lestár Zsuzsanna, választóbizottsági elnök, Pacsér: „Templom után, ebéd után. Ez ilyen falusi szokás. Akkor jönnek leginkább.”

A pacsériak számára a termálfürdő kiépítése, a moziterem felújítása, a határutak betonozása, a vízvezeték-hálózat korszerűsítése és a falusi turizmus általi munkahelyteremtés az elsődleges. Kiss Éva, Pacsér: „Reméljük, hogy ilyen jó úton fogunk haladni tovább, és fejlődik Pacsér, ami nekünk nagyon fontos.”

Pacséron mintegy kétezer szavazópolgár van és 18 egyéni jelölt.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét