Ugrás a tartalomra

Hatalomváltás Bégaszentgyörgyön!

Dušan Milićev (SZSZP) helyett Ljubinko Petković (DP) a község első embere

A bégaszentgyörgyi (Žitište) községi képviselő-testület tegnapi ülésén leváltották Dušan Milićev (SZSZP) eddigi polgármestert, a helyére Ljubinko Petković (DP), a bégaszentgyörgyi helyi tanács eddigi elnöke került.

Az ülésen új hatalmi többség alakult meg, amelyet a Demokrata Párt, az Egységes Szerbia, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Szerbiai Egyesült Nyugdíjasok Pártja és az SZHP egy átlépett képviselője alkot.

Ezek a pártok 18 mandátummal rendelkeznek a 31 tagú községi képviselő-testületben. Másik oldalon ellenzékben maradtak a Szerbiai Szocialista Párt, a Szerb Haladó Párt, a Szerbia Egyesült Régiói és a Szerbiai Demokrata Párt képviselői, akiket „megerősített” a VSZL egy tábort cserélt képviselője.

A tegnapi ülés első napirendi pontja volt a polgármester leváltása, majd szavazattöbbséggel leváltották a községi tanács tagjait és a polgármester helyettesét is.

A tegnapi hatalomváltás után ellenzékben maradtak azok a pártok, amelyek köztársasági szinten hatalmon vannak.

A tavalyi választásokon a DP kilenc, az SZSZP–SZENYP–ESZ koalíció nyolc, az SZHP–ÚSZ párttömörülés négy, a VMSZ és a VSZL három-három, a SZER és az SZDP pedig két-két mandátumot szerzett.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kecskés István
Többi hír