Ugrás a tartalomra

Hársfák a kisbabáknak Bácskossuthfalván

Hagyományteremtő céllal először ültettek hársfákat szombaton Bácskossuthfalván a tavaly született kisbabáknak.

A névre szóló facsemetéket a szervezők és a szülők közösen ültették el az út mentén és ígéretet tettek arra, hogy gondozni fogják azokat.

Összesen 39 hársfát ültettek el a települést átszelő főút mellett. Az ünnepeltek mindegyike egy-egy névre szóló facsemetét kapott és hozzá egy kis öntözőkannát. Mészáros József és kisfia Roland is boldog tulajdonosa az egyik növénynek. „Szerintünk jól összehozza a csapatot meg a gyerekeket. Valamilyen szinten kötelességtudatot is fejleszt bennük, hogy ezeket a fákat neveljék egy kicsit. Hát szerintünk jó.”

Facsemetét kapott Veselinović Marko és szülei is. Veselinović Szilágyi Huanita: „Igazán megható és nagyon tetszik mindannyiunknak. Minden vasárnap nem, de biztosan otthon a virágokat locsolni fogjuk vele és természetesen meg fogjuk nézni, hogy hogy áll a kisbaba fája.”

Seffer Attila, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácselnöke hangsúlyozta: ennek a nemes gesztusnak közösségmegtartó ereje van. „Én hiszem azt, hogy nekünk az a fő feladatunk, hogy a jövőben is tudjunk területeket találni, amelyeket be tudunk még fásítani, hogy így még több családot ösztönzünk erre, megpróbáljuk őket ezzel is itt tartani, hogy itt maradjanak a településünkön.”

Az ötletgazda Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesületének elnöke, Dávid Kornélia elmondta, fontos üzenete van ennek a napnak mindazok számára, akik facsemetét kaptak. „A szülők és nagyszülők mellett ezek a fák is emlékeztessék őket, hogy innen származnak a gyökereik, ide kötik őket szeretett kis falunkba.”

A kezdeményezést a jövőben is szeretnék folytatni. A szervezők abban bíznak, hogy jövőre még több facsemetét helyezhetnek el az újszülöttek számára.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír