Ugrás a tartalomra

Három új számítógépet kapott az Óbecsei Gimnázium

Több mint 1 165 000 dinárral támogatja a Magyar Nemzeti Tanács a vajdasági középfokú oktatási intézményeket a Magyar Kormány jóvoltából

Az Óbecsei Gimnáziumban hetente két informatika óra van. Solymosi Kornél általános szakon tanuló negyedikes gimnazista, és az újvidéki Műszaki Egyetemre készül. „Abszolút megkaptuk minden téren informatikából az alapokat, nagyon örülök, hogy ide jöttem tovább, mert nem érzem azt, hogy bármilyen hátrányt szenvednénk a többi műszaki iskolával szemben. Mind programozásban, mind grafikában, minden téren megtanuljuk az alapokat, és nagyon jó dolog, hogy nem csak elméleti szinten, hanem rengeteget gyakoroltunk is.”

Az Óbecsei Gimnázium felszereltségével lépést tart a technológiai fejlődéssel. Az iskola egy olyan kísérleti tagozatot is szeretne indítani, amelyen tehetséges informatikusok-számítástechnikusok tanulhatnának. Miodrag Basarić, igazgató, Óbecsei Gimnázium:„Reményeink szerint jövőre elindulhat majd ezeknek a tanulóknak az első generációja és ezeken a korszerű számítógépeken tanulhatnak majd. Arra is büszkék vagyunk, hogy a gimnáziumban két korszerűen felszerelt informatikaterem is van, és az akadémiai hálózatot is tudjuk használni, ami jelenleg az ország leggyorsabb internetje.”

A Magyar Nemzeti Tanács már többször támogatta az Óbecsei Gimnáziumot, most három számítógépet adományoztak az iskolának. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt időszakban is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minden oktatási intézményben megőrizze a magyar nyelvű oktatást és a minőségén javítson. Tudjuk, hogy számítástechnikai eszközök nélkül elképzelhetetlen az oktatás.”

A több mint 1.165.000 dinár értékű, korszerű technikai felszerelést tartalmazó adományból tíz magyar nyelven is oktató gimnázium és művészeti középiskola részesül. Az eszközöket a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával vásárolta meg az MNT.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét