Ugrás a tartalomra

Hamarosan befejeződik a magyarkanizsai medencék felújítása

Az új önkormányzati vezetés kezd bejáródni, rövid időn belül minden struktúra működni fog – mondta el stábunknak a kinevezése óta eltelt bő másfél hónapot értékelve Fejsztámer Róbert. Magyarkanizsa polgármestere a beruházásokról és a jövőbeni tervekről is beszélt.

A nyár végére átadják rendeltetésének az új autóbusz-állomást, napokon belül pedig befejeződik a strandon lévő medencék felújítása is. Ezek a folyamatban levő beruházások Magyarkanizsán – mondta el Fejsztámer Róbert.

„A hét végén már a próbaüzemet is meg fogják ejteni.

A próbaüzem alatt természetesen azt értem, hogy amikor a medencét feltöltik vízzel, akkor be kell indítani a keverőmotorokat, a fúvókákat, a szórakoztató tartalmakat, hogy valóban minden úgy működik-e, ahogyan annak működnie kell, ne akkor szembesüljünk vele, amikor már átadjuk a polgároknak használatra.”

A jövőben az önkormányzat a gazdaságfejlesztésre fókuszál, amit elsősorban a helyi vállalkozók, illetve mezőgazdasági termelők megsegítésével próbál megvalósítani, és a horgosi mellett igyekszik kiépíteni a magyarkanizsai ipari zónát is.

Ez egy opció lesz mindazoknak, akik ki szeretnének költözni a városközpontból.

Tehát mindazok, akik beszorultak, nem tudnak már terjeszkedni, nem tudnak fejleszteni, vagy éppen zavarják a lakosokat a munkájukkal, azoknak meg lesz a lehetősége arra, hogy itt Kanizsán is legyen egy olyan területük, ahová ki tudják helyezni a tevékenységüket.”

Az idegenforgalmi fejlesztések vonalán az önkormányzat a Gyógyfürdővel közösen hamarosan hozzálát a leendő wellness-központ terveinek kidolgozásához, amit jelenleg a gyógyintézmény bizonytalan státusa, esetleges privatizálása hátráltat még.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto