Ugrás a tartalomra

Halászléfőző versenyt szerveztek Dusanovón

Tíz bográcsban rotyogott az étel. Igazi falusi hangulat jellemezte a rendezvényt, táncoltak, főztek és barátkoztak a résztvevők.

Főzőversenyre gyűltek össze a résztvevők Dusanovón. Ahány ház, annyi szokás. Mindenkinek megvan a titka, amivel különlegessé teszi a főztjét.

Meggyesi Menyhért, résztvevő: „Hagyományos módszerekkel csináljuk, de nem áruljuk el a titkot. Minden főzésben van titok és reméljük, hogy jó lesz ez is.”

A zentagunarasi Mag Hagyományápoló Egyesület rendszeresen részt vesz főzőversenyeken. Ezúttal sem maradtak ki a közös bográcsozásból.

Hatala Mária, résztvevő, Mag Hagyományápoló Egyesület, Zentagunaras: „Ahova meghívnak bennünket főzni, mi szeretünk elmenni. Ismerkedünk, barátkozunk.”

Minden a hagyma megpörkölésével kezdődik, a folytatás azonban már mindenkinél más és más módon történik. A folyamat nem igényel sok időt. Odaadással igazi ízkavalkádot sorakoztattak fel a résztvevők.

Bali Géza, résztvevő: „Hajdújáráson is voltunk, ott is szép eredményeket értünk el: elhoztuk a második helyet. Bronzot kaptunk Szabadkán, Kispiacról pedig szintén a második helyet hoztuk el. Próbálkozunk tovább.”

A főzőversenyt a Vajdasági Magyar Szövetség dusanovói helyi szervezete szervezte. Az idei rendezvény sikeréből kiindulva, a terv az, hogy jövőre ismét bogrács alá gyújtanak.

Engi György, a VMSZ dusanovói helyi szervezetének elnöke: „Szép serlegeink vannak: mindenki kap serleget, elismervényeket. Az italt kapják, minden meg van szervezve, zene is van, marad hát a szórakozás.”

Valóban az volt, hiszen a résztvevők táncra is perdültek, így a hagyományos halászlé mellett természetesen a jó hangulat sem hiányzott a rendezvényről.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto