Ugrás a tartalomra

Hagyományos disznótor Topolyán

Tegnap délelőtt hagyományos disznóvágásra került sor Topolyán, a vásártéri otthonban. Az eseményt a topolyai mezőgazdasági termelők és a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete rendezte.

A régi, disznótoros hagyományokat felelevenítő eseményre számos érdeklődő érkezett, mind Topolyáról, mind a környező településekről. Kókai Mernyák Melinda, Topolya község polgármestere kislányaival érkezett a disznóvágásra.

A polgármester elmondta, hogy a topolyai önkormányzatnak egyik kiemelkedő célja a hagyományápoló rendezvények támogatása. Ezt a civil szervezeteken keresztül teszik meg, s a hagyományos disznóvágás is ebbe a kategóriába tartozik.

– Fontos, hogy a következő generációkra is átörökítsük azokat a hagyományokat, amiket szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk. Azért is viszem el a lányaimat az ilyen rendezvényekre, hogy meglássák, hogyan történt ez régen, és így megismerjék a hagyományainkat – mondta el Kókai Mernyák Melinda.

A hagyományos disznóvágásnak jótékonysági része is volt, számolt be lapunknak Mánity István, az esemény egyik fő szervezője. A hús nagy részét a Vöröskereszt topolyai szervezete kapta el, hogy a népkonyhán használják fel.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Lakatos János
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen