Ugrás a tartalomra

Gizella-parti néptánctalálkozó

Nagybecskerek

Törökbecsei, muzslyai és nagybecskereki műkedvelők léptek fel a IV. Gizella-parti néptánctalálkozón, amelyet a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínházban tartottak meg.

A Gizella-part Nagybecskerek város magyarságának sétálója volt egykor, a Révkapitányság közelében, a Béga mentén (a mostani Béga tó partja). Itt találkozott a város magyarságának a színe-java. A séta után az idősebbek hazamentek, a fiatalok pedig a Csókligetbe vonultak át társalogni. A Béga-partot ezúttal a színpad helyettesítette, amelyen a környék néptáncosai találkoztak.

Tóthné dr. Glemba Klára, a nagybecskereki Petőfi MME elnöke kihangsúlyozta, hogy az eseménynek külön jelentőséget ad a tény, hogy jövőre a nagybecskerekiek (először) lesznek a házigazdái az 51. Gyöngyösbokrétának. Ez egyben elismerés az egyesület néptánccsoportjának is az eddigi sikereiért.

Fellépett Muhi Dániel szólóénekes, a Régijó zenekar, a törökbecsei Jókai Mór MME Csalogató néptáncegyüttese, a muzslyai Petőfi Sándor MME Tiszavirág néptáncegyüttese, a nagybecskereki Petőfi MME Csiribiri csoportja és az est házigazdái, a Sarkantyú néptáncegyüttes.

Kísérőrendezvényeként a nézők a népszínház előcsarnokában megtekinthették a nagybecskereki egyesület kézműves műhelyének munkáit, Horváth Rózsa válogatásában. Az est védnökei a Tartományi Művelődési Titkárság és Nagybecskerek Város önkormányzata voltak.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kecskés István
Többi hír