Ugrás a tartalomra

Gazdasági vásár júniusban

Több mint száz kiállítót várnak – Szakmai tanácskozások kísérik a négynapos rendezvényt

Az idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a szabadkai Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár, melynek helyszíne ezúttal is a Sportcsarnok lesz. A gazdasági vásárt június 5-e és 8-a között tartják, melyre több mint száz kiállítót várnak a környező országokból.
Dobó Márta nemzetközi és regionális kapcsolatokkal megbízott tanácsos elmondta, az idei vásár a mezőgazdaság témája köré épül fel Szántóföldtől a terített asztalig elnevezéssel.
– A vásár megszervezésében az idén is segít a Tartományi Gazdasági, Munkaügyi, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság, a szabadkai önkormányzat, mely a vásár védnöke, a Szabadkai Piacok Közvállalat a vásár főszervezőjeként és a Regionális Gazdasági Kamara társszervezőként. Az idén is meghívjuk a testvértelepüléseinket és partnervárosainkat, illetve sor kerül több tanácskozásra is a városházán és a Sportcsarnokban.
A Szabadkai Piacok Közvállalat immár hatodik éve vesz részt a szervezésben, ennek részleteiről Bodrogi Béla, a vállalat igazgatója számolt be.

– A rendezvény sikeressége érdekében a szervezőbizottság már egy hónapja heti szinten tart megbeszéléseket, folynak a tárgyalások a kiállítókkal, máris több óriásplakát hirdeti a vásárt, készülnek majd szórólapok, plakátok, és a kiállítás katalógusán is már dolgozunk. A kiállítók bemutatják cégük termékeit, az érdeklődők meg is kóstolhatnak egy-egy terméket, és árengedménnyel várják őket, illetve az idén is lesz nyereményjáték. Remélhetőleg a tavalyihoz hasonlóan az idei vásárral is elégedettek lesznek a résztvevők, hiszen az előző évben igen sok üzleti kapcsolat alakult ki, márpedig ennek a rendezvénynek csak abban az esetben van értelme, ha egymásra találnak a partnerek – mondta Bodrogi Béla.
Slobodan Vojinović, a Regionális Gazdasági Kamara elnöke elmondta, nagyon fontos most segíteni a gazdaságot, s aki tehette, hozzájárult a vásár megszervezéséhez.
– Szabadka meghívja a többi várost, mi az iparosokat, vállalkozókat és vállalkozásokat egybefogó kamarákat, a Szabadkai Piacok pedig a saját partnereit, az idei vásárra pedig Fehéroroszországból is érkeznek vendégek. Ahogy tavaly Kuršumliját mutattuk be a látogatóknak, az idén Preševonak, Bujanovacnak és Medveđának lesz alkalma bemutatkozni, illetve több igen fontos témáról tartanak szakelőadásokat, így az élelmiszer elhelyezéséről, a csomagolóanyag összegyűjtéséről, áttekintjük az eddig megvalósult IPA-projektumokat, azok milyen eredményeket hoztak, milyen további lehetőségek nyílnak meg, ha megkapjuk az uniós csatlakozás dátumát, valamint mennyire vagyunk erre felkészülve, továbbá szó esik majd a rurális fejlesztés európai aspektusairól is – tudtuk meg a kamara elnökétől.
Az idén is a szegedi Macline cég szervezi a magyar vállalkozók kollektív megjelenését a gazdasági vásáron, melyet a magyar kormány is támogat a HITA-n, vagyis a Nemzeti Külgazdasági Hivatal háttércégén keresztül. Siniša Kuktin, a Macline igazgatója elmondta, a magyar cégek mintegy kétszáz négyzetméteren állítanak ki, ezek elsősorban az építőipar, mezőgazdaság és élelmiszeripar területén tevékenykednek. Eddig tizennégyen jelezték részvételi szándékukat, de arra számítanak, hogy a magyarországi kiállítók száma akár a húsz-huszonötöt is eléri.

Szerző (Forrás)
s.l., Magyar Szó
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét