You are here

Művelődési műsor, gyerekfoglalkozások és vetélkedők várják a majdány-rábéi Közösségi Napokra érkezőket a hétvégén.

Magyarországi fellépők is érkeznek, Varga Miklós, Petróczi Gábor és Pánczél Klaudia is színpadra lép.

Rábé falu lakói különösen várják a Helyi Közösségi Napokat. Masa József, Rábé: „Különösebb programok meg ilyen nem történik a faluban, nagyon kevesen maradtunk.”

Szabó Tibor Oroszlámosról kerékpározott át Rábéra: „Szeretném megnézni ezt a rábéi kultúrműsort. Nagyon szép és szeretném, hogy ez legyen Oroszlámoson is.”

Szombaton Rábén, vasárnap pedig Majdányon tartanak programokat.

„Kétnapos a rendezvényünk - mondja Mihók Kucora Eszter szervező. - A mai napon Rábén vagyunk, a kopjafát, amit a falu fennállásának a 255. évfordulójára avattunk fel még 2012-ben, megkoszorúztuk.”

Fontosnak tartja a magyar nemzeti öntudat erősítését Pásztor István. A VMSZ elnöke kiemelte, ezért is nagyon jelentős a kopjafa, amelyet megkoszorúztak, hiszen múltunkra emlékeztet: „Azt gondolom, hogy ez a kopjafa, amit ma megkoszorúztunk itt, és amely tövében egy 1256-os dátum van bevésve, nem csak a rábéiaknak és a majdányiaknak fontos, hanem az egész vajdasági magyar közösségnek, sőt, ha úgy tetszik, az egész nemzetnek.”
A rábéi kultúrműsorban a vers és énekszó mellett egy rövid összefoglalót is tartottak a leendő határátkelő kiépítéséről Rábé és Kübekháza között.

 

Szerző: 
Pannon RTV