You are here

Amennyiben a képviselők megszavazzák, akkor ezentúl nem csak a városoknak, hanem bármely önkormányzatnak lehet kommunális rendőrsége - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Fremond Árpád. 

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője hozzátette, hogy ez nem kötelezi az önkormányzatokat arra, hogy létrehozzák saját kommunális rendőrségüket, azonban, ha még is így döntenek, akkor legkevesebb három kommunális rendőrt kell alkalmazniuk. Pozitívumnak számít, hogy több önkormányzat akár közösen is létrehozhatja saját kommunális rendőrségét - tette hozzá Fremond Árpád, aki a témával kapcsolatban ma a szerbiai parlamentben szólalt fel.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Fontos ez a törvény biztonsági szempontból, illetve közbiztonság szempontjából az önkormányzatok területén. Emellett az önkormányzat rendezettsége szempontjából is fontos az, hogy folyamatosan segítsék a rendőrség, illetve a különböző ellenőrök munkáját a kommunális rendőrök. A törvény értelmében az ő hatásköreik is növekedni fognak. Tehát igazoltathatnak, megállíthatnak embereket, elkérhetik a forgalmit, illetve az igazolványt.”