Ugrás a tartalomra

Főzőversennyel ünnepelték Szent Mihály napját

A Zorka Helyi Közösségben második alkalommal rendezték meg a körömpörkölt-főzőversenyt, melyen idén már 16 csapat indult. A kisebbek asztalitenisz és kötélhúzó versenyen mérhették össze ügyességüket.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén második alkalommal rendezték meg a Szent Mihály-napi pörkölt-főzőversenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A programot kirakodók és a helyi termelők színesítették.

Nagy volt a készülődés szombat délelőtt, a főzőcsapatok finomabbnál-finomabb körömpörkölt elkészítésére törekedtek. Bali Irén, a tavalyi nyertes Zorkai Négyek csapat tagja abban bízott, hogy idén sikerül megvédeni címüket: „Tavaly is itt voltunk, és tavaly nagyon szép eredményt értünk el, mi vittük el az aranyat, most jöttünk megvédeni. Hogy most sikerül-e vagy nem, azt nem tudom, de nagyon sok versenyen mi részt vettünk, több arany-, ezüst- és bronzérmünk van már. Járjuk Vajdaság kis kisebb falvait is, remélem, hogy itt is most sikerrel fogunk szerepelni.”

Kudlik Zoltán szervező sikeresnek könyvelte el az idei részvételi arányt, hiszen a kirakodók mellett a helyi termelők is bemutatták portékájukat: „Ennek a rendezvénynek az volt az indító célzata, hogy a hagyományainkat ápoljuk. Tudjuk, hogy Szent Mihály napján viszik be az állatokat a legelőkről, és ezt a hagyományt szeretnénk tovább megőrizni, és a közösségbe továbbéltetni ezeket a hagyományokat. A körömpörkölt azért lett kiválasztva, mint verseny étel, mert egy hungarikum és a hungarikumnak a megőrzését szeretnénk tovább vinni.”

Az esemény létrejöttét a szabadkai önkormányzat támogatta.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto