Ugrás a tartalomra

Folytatódik a zentai városháza felújítása

6 millió dináros támogatást nyert el Zenta, amelyet a közigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium által működtetett alapból biztosítanak. A pénzösszegből a városháza felújítását folytatják.

Az épület kupola része a tavalyi évben már átesett egy nagyszabású tatarozáson, idén pedig a Fő tér és a Posta utca felőli homlokzatot szeretnék szebbé tenni. A Fő téren álló városháza már több mint 100 éve ékesíti a Tisza-menti várost. Ma már Zenta egyik jelképének számít. Ezért is kell vigyázniuk rá – vélik a helyiek.

Molnár Nataša: „70 éve már itt élek, itt születtem, más színre nem emlékszem, csak erre a szürke színre. Ez nagyon-nagyon jó, hogy ilyen. Régen dolgoztam is a városházán, régen tervbe volt véve, de sajnos sose sikerült. Az első része az nagyon szép. Ha ilyenre sikerül a többit is, akkor végre egy szép szimbóluma lesz Zentának.” A zentai önkormányzat a Fő tér és Posta utca felőli homlokzat felújítására pályázott. A kérvényben 12 millió dinárt igényeltek, amelyből 6 millió dinárt hagyott jóvá a minisztérium. A munkálatok már a nyár folyamán elindulhatnak.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Annyit tudunk pontosan, hogy most csütörtökön, tehát holnap után, írjuk alá a minisztériummal a szerződést, amiben meg lesz, hogy mikor kaphatjuk meg a pénzt, mikor írhatjuk ki a közbeszerzést. A közbeszerzés az 30 napos, tehát a kiírás után kb. 45 nappal tudunk szerződést kötni, így valamikor a nyár folyamán indulhatnak meg a munkálatok.”

A tavalyi évben fejeződött be a városháza kupola részének tatarozása, ahol a teljes tetőszerkezetet felújították, valamint bádogos munkálatokat is végeztek. Emellett a homlokzat nyílászáróit is kicserélték.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV