Ugrás a tartalomra

Folyamatosak a fejlesztések Topolyán

A topolyai önkormányzat 12 százalékkal növelte költségvetését, és így több, mint 1,7 milliárd dinárból gazdálkodhat.

Az év első felében pályázatok útján 100 millió dinár támogatásban részesült a község - nyilatkozta Fremond Árpád. A Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi szervezetének elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a költségvetés módosítására a Községi Képviselő-testület jövő heti ülésén kerül majd sor, amelyen szó lesz a folyamatban levő projektekről is.

„Folyamatban van a közbeszerzése a tó körüli sétánynak, illetve a hotel bontásának. Ezt szeretnénk lezárni a következő hetekben, illetve szeretnénk kiírni a közbeszerzést a Vénuszra, ez ugye a legnagyobb projekt, itt a költségvetésben 150 millió dinár van előlátva.

Illetve a következő évben még ennyi elő lesz látva, tehát ezt meg tudjuk építeni 2020 elejére, a mandátum végére, és a szennyvíztisztító megépítését el tudjuk kezdeni, hiszen arra is itt van már ez a 100 millió dinár, valamint a diákotthont kell befejeznünk, amire most ebben a pillanatban 25 milliót fordítottunk.”

Fremond Árpád arról is beszélt, hogy Zsemberi János helyett ezentúl Tomik Nimród lesz a topolyai községi tanács tagja. A Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének elnöke elmondta: az erről szóló döntést a jövő heti községi képviselő-testületi ülésen fogadhatják el.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír