Ugrás a tartalomra

Folyamatos a pacséri iskola fejlesztése

5 és félmillió dinárral támogatja a pacséri Moša Pijade Általános Iskola további felújítását legutóbbi döntésével a tartományi kormány.

5 vajdasági település tanintézménynek összesen 21 millió dinárt biztosítottak. Többek között padló- és tetőcsere, hőszigetelés, valamint a tornaterem és az iskolaépület összekötése szerepel a projektekben.

A bemelegítő gyakorlatok után labdajátékokat játszottak a hetedikesek a hét utolsó tanítási napján a pacséri iskolában. Az osztályban nagyon jó a hangulat.

Sebők Fanny, tanuló: „Nagyon jó az osztályom, nagyon szeretem, jó barátok vagyunk, a tornaórák nagyon jók, itt az egész napos feszültséget levezetjük.”

Az intézményt folyamatosan fejlesztik. Egyre korszerűbb a felszerelés és kellemesebb a légkör. Az elmúlt időszakban a tartományi kormány támogatásával lecserélték a régi, huzatos ablakok egy részét.

Vinai-Miklós Emese, tornatanár: „Ide jártam általános iskolába is, ezért tudom, hogy milyenek voltak anno, és milyenek most a feltételek, egyre jobbak és jobbak, pozitív értelemben fejlődött az iskola, ennek mi tanárok nagyon örülünk, mivel jobb körülmények között sokkal jobb dolgozni”.

A tartományi kormány most 5 és félmillió dinárral támogatja a nyílászárók cseréjének befejezését és a főépület hőszigetelését. A topolyai önkormányzat több mint 1 millió dinárral járul hozzá a felújításhoz.

Méhészkei Kiss Gizella, igazgató, Moša Pijade Á.I., Pacsér: „Egy nagyon régóta húzódó problémát fogunk megoldani, mert a nyílászárók már nagyon rosszul zártak, az iskolák falai vékonyak. Sok fűtőanyagot tudunk megspórolni, amely mazut volt, tudjuk, hogy a mazut nem épp a legkörnyezetbarátabb fűtőanyag, így a környezetet is kíméljük. Ami pedig a legfontosabb, magában a tantermekben, magában az iskolában sokkal melegebb lesz.”

A pacséri iskolában a diákok fele magyar, fele pedig szerb nyelven tanul, csaknem 160-an járnak az intézménybe.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto