Ugrás a tartalomra

Felújították a Zentai Egészségházat

Nemsokára más intézmények is sorra kerülnek.

Véget ért a Zentai Egészségház központi épületének felújítása. Az elmúlt időszakban egyebek mellett szigeteltek, festettek, padlót és nyílászárókat cseréltek. A több mint 37,5 millió dináros beruházást a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség és a Zentai Egészségház finanszírozta.

A Zentai Egészségházban várakozó páciensek szerint az épület felújítása már időszerű volt. Tót Teréz, Zenta: „Szerintem nagyon szép lett. Minden más most, mint amilyen azelőtt volt. Azelőtt a WC is rossz állapotban volt, most pedig tiszta és rendezett minden. Szerintem ez kellett már.”

Az egészségházat szigetelték, kicserélték a padlót és a nyílászárókat. Az épületet újrafestették, emellett tűzjelzőket és lámpákat is felszereltek. Az elmúlt években nem csak a központi Egészségház újult meg. Surján Gusztáv, igazgató, Zentai Egészségház: „A felújítást néhány évvel ezelőtt kezdtük, amikor a kettes egészségházat újítottuk fel. A padlókat cseréltük, a szanitáris részt cseréltük, újítottunk, meszelés történt a kettes egészségházban. A múlt évben a fűtést korszerűsítettük, tehát egy korszerű, minden igényt kielégítő gázkazánt szereltünk be a kettes egészségházba.”

A Zentai Egészségház felújításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Lőrinc Csongor egészségüggyel és szociális kérdésekkel megbízott tanácstag kitért arra, hogy más fejlesztésekre is sor kerül majd Zentán a közeljövőben. „Az idősek otthona kapcsán a következő év első felében megkezdődik az építkezés. A Zentai Közkórházban pedig folyamatosak az újítások. Eszközök érkeznek, mentőautók, ultrahang gépek, különböző sebészeti eszközök.”

Lőrinc Csongor hozzátette, az új CT berendezés várhatóan decemberig megérkezik majd a Zentai Közkórházba, emellett a kevi egészségház felújítására is sor kerül.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen