Ugrás a tartalomra

Felújították a kispiaci Jókai Mór Művelődési Egyesület székházát

A magyarkanizsai önkormányzat és a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatásával mintegy 1 740 000 dinár értékű felújítást végeztek el a művelődési otthonon.

A támogatásnak köszönhetően megújult a színpad, az öltöző, valamint két kísérő helyiség is. Az egyesület keretein belül jelenleg egy népdalkör, egy néptánccsoport, egy kézműves műhely és egy kézimunka szakosztály tevékenykedik.

Sárkány Dóra, elnök, Jókai Mór Művelődési Egyesület, Kispiac: „Azt gondolom, hogy egy faluban nagyon fontos az, hogy egy kultúrotthon, ami a művelődésnek a székháza, úgy nézzen ki, ahogy elvárják azt, hogy, egy művelődési ház kinézzen. ”

A felújítások révén már használható az épület, azonban még szükséges lenne egy tetőcsere, a fűtés korszerűsítése és a mennyezet rekonstrukciója. A kispiaci épület felújítása a helyi művelődési élet szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír - emelték ki a sajtótájékoztatón.

Nyilas Leonov Anita, művelődéssel megbízott polgármesteri tanácsnok, Magyarkanizsa: „Nagyon fontos az, hogy minden településen, bár részmunkálatokat el tudjunk végezni, hiszen ezek a művelődési csoportok, művelődési egyesületek ma már elöregedő társadalmunkban sokkal többet jelentenek, mint a művelődés, hanem egy közösséget, egy társaságot, amelyben az emberek kikapcsolódnak, együtt vannak, meghallgatják egymást.”

Az egyesület szakcsoportjainak a felújításnak köszönhetően megfelelő helyet tudnak biztosítani a próbák alkalmával, valamint a művelődési műsorokat sem kell más helyszínen megtartani.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír