Ugrás a tartalomra

Felújított tornateremben sportolhatnak a zentai iskolások

Átadták rendeltetésének a zentai November 11. Általános Iskola felújított tornatermét. A felújítás teljes összege mintegy 4 millió 700 ezer dinár volt.

A munkálatokat június végén kezdték meg és a közelmúltban fejezték be. Urbán Zsuzsanna, igazgató, Stevan Sremac Iskola: „A parkettázás volt a fő munkálat, de mire felszedtük a régi parkettát, utána alatta kibetonozták. Azután a parkettalerakás, tehát a parketta alatt is a megfelelő fóliázások, stb, szivacs, és utána lakkozás, nem tudom hány réteg.”

A felújítás mintegy 4 millió 700 ezer dinárból valósult meg, amelyből 3 millió 900 ezer dinárt a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, míg 800 ezer dinárt a Zentai Önkormányzat biztosított. Vladimir Batez, tartományi ifjúsági titkár: „Ez a mi célunk és a következő időszakban is arra törekszünk, hogy támogatásokon keresztül megteremtsük az alapokat elsősorban az iskolákban a minőségi testnevelési oktatáshoz, valamint ami magát a sportot illeti, a minél jobb feltételeket a sportolóinknak.”

Zenta önkormányzata az elmúlt pár évben is, és a jövőben is szeretne odafigyelni a község iskoláinak állapotára. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Ebben a November 11. iskolában a múlt évben felújítottuk a vizes gócokat, 3-4 évvel ezelőtt pedig a Thurzó Lajos iskolában a tornatermet újítottuk fel, az idén pedig itt, a November 11. Általános Iskolában sikerült szintén a tornatermet felújítanunk.”

A következő ilyen jellegű projekt a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tornatermének a teljes felújítása lesz, amit a jövő évben szeretnének megkezdeni.

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír