You are here

A munkálatokat a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint a topolyai önkormányzat pénzeli.

Javában zajlanak a munkálatok a topolyai Nikola Tesla Általános Iskola sportpályáján, jelenleg az új aszfaltréteget húzzák fel. A munkálatokat, valamint az iskola egész épületét megtekintette Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár és a topolyai önkormányzat vezetői.

Vlade Grbić, igazgató, Nikola Tesla Á.I., Topolya: „Ez a pálya, amelyet hamarosan befejeznek, lehetőséget biztosít a gyerekeinknek, hogy sporttal foglalkozzanak úgy a délelőtti, mint a délutáni órákban, hogy valamilyen módon ápolják az egészséges sportszellemet.”

A topolyai önkormányzat egy millió dinárral járult hozzá a projekt megvalósításához.
Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Az önkormányzat hozzájárulásával, az iskola terveztetésével és a hiányzó eszközök, amiket a tartomány nem tudott biztosítani, azt mi a költségvetés módosításával összeraktuk.”

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság 1,5 millió dinár értékben támogatja a pálya felújítását.
Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Nem valósulhatott volna meg a helyi önkormányzat támogatása nélkül, ez nekünk szintén fontos, hiszen nincs lehetőségünk egyedül kivitelezni, figyelembe véve, hogy a Vajdaság területén több mint 500 általános és középiskola van, és körülbelül száz iskolának nincs sportpályája. Még mindig van egy aktív pályázatunk, amely október 31-ig van nyitva, amelyben a célcsoport ismét a sportinfrastruktúra és a nyitott pályák.”

A topolyai Nikola Tesla Általános Iskola épülete nemrégiben új szigetelést, külső burkolatot kapott, a napokban a tetőszerkezetének a javítása kezdődik. A munkálatok értéke 30 millió dinár, melyet köztársasági eszközökből fedeztek, valamint a topolyai önkormányzat és a helyi közösség is hozzájárult a felújításokhoz.

Szerző: 
Pannon RTV