Ugrás a tartalomra

Felújítják a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola tornatermét

A beruházás értéke mintegy 12 millió dinár. A munkálatokat ma Kislinder Gábor, topolya polgármestere és a községi tanács tagjai is megtekintették.

A topolyai gimnázium tornatermét mintegy másfél éve már nem használják, hiszen olyan rossz állapotba került. Sem a diákok tornaóráit sem pedig a sportklubok edzéseit nem tudták már itt megtartani. A gimnázium tornatermét hatvan évvel ezelőtt építették és azóta csak apróbb felújításokat végeztek rajta. A tető beázott, és a talajvíz is gondokat okozott.
Veselin Martinović, igazgató, Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, Topolya: „A padló teljesen deformálódott, a talajvíz felnyomta a parkettát és nem volt alkalmas sem az oktatásra sem a szabadidős sportolásra. Nagy számú felhasználója van a teremnek, mintegy 600 diák jár ide a két középiskolából, több sportegyesület a városból valamint a szabadidős sportolók. Tehát a terem hiánya érezhető a városban.”

A felújítási munkálatok júniusban kezdődtek, eddig a falakat szigetelték, jelenleg a tető felújítása zajlik. Branko Mišić, munkavezető mérnök: „Leszedjük a szalonit lapokat, feltesszük a szigetelő anyagot, majd a szigetelő fóliát és befejezzük a tető hőszigetelését. Ami a munkálatok ütemét illeti, a következő hét napban tervben van a vasbetonozás is, amit ha befejezünk, akkor a sportpadlózatot tesszük rá.”

A tornaterem felújítása mintegy 12 millió dinárba kerül, és a topolyai önkormányzat támogatja. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere is megtekintette a munkálatokat. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Nézzük a tervezőkkel, hogy a belső felszerelés, az hogy is működne, mennyi az ami van, mi az amiből hiány van és akkor megpróbáljuk azt megtenni, hogy megnézzük, hogy hogy lehetne ezt összerakni, hogy egy felújított, karbantartott felszerelés is legyen, amiben öröm a gyermekek részére tornázni.”

A tornaterem felújítása hatvan napig tart, a tervek szerint szeptemberben már birtokba is vehetik a diákok és a sportolók.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír