Ugrás a tartalomra

Felújítják a nagykikindai Egység belterét

Felújítják a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület épületének belterét. A klubhelyiség új világítást kap, a falakat pedig újra festik. A munkálatok nagy részét a magyar kormány támogatta.

A falakat csiszolják az Egység Művelődési Egyesületben, a tervek szerint napokon belül a festék is felkerül. A felújítás jelentős részét az egyesület tagjai végzik. Az egyesületben egyebek mellett működik kórus, néptánccsoport és színtársulat is, amely már évek óta nagy sikereket ér el a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján.

Király Sándor, rendező, József Attila Színtársulat, Nagykikinda: „A csoport pillanatnyilag pihen, mert egy-két fellépésünk lesz még az idén. Már megvan az új darab is, de a munkálatok miatt egy kicsit szünetelünk. Most előnyt élvez a Mikulás ünnepség, a karácsonyi műsor. Arra próbálunk összpontosítani, de közben elkezdjük az új próbákat is.

A nagykikindai épület felújítása a helyi művelődési élet szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír - mondta el Tápai Róbert, az Egység Művelődési Egyesület elnöke. Tavaly új tetőt kapott az épület, most a klubhelyiség újul meg, de a tervek között szerepel a bútorzat cseréje is.

Tápai Róbert, elnök, Egység Művelődési Egyesület, Nagykikinda: „Az elsődleges célunk, hogy otthonosabbá tegyük ezt a környezetet, ahova a maradék magyarság, de nemcsak a magyarság, hanem bárki, aki még bármilyen kapcsolatot ápol a magyarsággal, ide betérhessen, kedvet kapjon, mivel sajnos nagyon megfogyatkozott a létszámunk, illetve azoknak a száma, akik rendszeresen látogatják ezt a helyiséget.”

A művelődési egyesület elnöke szerint egyre nagyobb gondot jelent a bánáti városból való elvándorlás, ezért remélik, hogy programjaiknak és szakköreiknek megtartó ereje van.

Az egyesület épületének felújítási munkálatait a magyar kormány támogatásából valósítják meg.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto