Ugrás a tartalomra

Fejlesztési pályázatok Magyarkanizsán

A magyarkanizsai község már megvalósult IPA határon átnyúló projektjeiről, valamint az idén kiírt tartományi és köztársasági pályázatokról számolt be ma újságíróknak Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.
Az eseményre a Gyógyfürdőben került sor annak apropóján, hogy annak előcsarnokában átadtak rendeltetésének egy turisztikai információs eszközt, ami Magyarkanizsa község turisztikai és egyéb kínálatáról nyújt tájékoztatást. A szerb-román IPA projekt keretében öt ilyen eszközt helyeztek ki, amelyből három a magyarkanizsai községbe került.
A 15 és fél millió dinár összértékű projekt révén Magyarkanizsa néhány irodabútort és egy száz személyes rendezvénysátort is kapott. Az idei fejlesztésekre benyújtott pályázatok révén ősztől Horgoson megkezdi működését a Művelődési Ház, Magyarkanizsa irányába kiépül a kerékpárút és megkezdődhet az ipari park fejlesztése is. Magyarkanizsán a turisztikai fejlesztésekre fókuszálnak. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „A Fürdő komplexumával is vannak már előzetes megbeszélések, ahol majd közös fejlesztések lesznek. A Tisza-parton is folytatjuk a fejlesztéseket, ezen az úton szeretnénk haladni. Ami pedig a falvakat illeti, ott a legnagyobb hangsúly a mezőgazdasági feldolgozóiparra, a kulturális intézményekre és az oktatási intézményekre fog irányulni.”
A szakkórház is komoly beruházásokat tervez. Az elkövetkező időszakban a sárterápia második fázisát és a vizesblokk rekonstrukcióját, a szennyvízhálózat korszerűsítését és egy nyitott fürdőmedence kiépítését tervezik. Jelenleg a medencekomplexum áll felújítás alatt. Slobodanka Drndarski, igazgató, Magyarkanizsai Gyógyfürdő Rehabilitációs Szakkórház: „A 25 millió dináros beruházásra 10 milliót a Turisztikai és Telekommunikációs Minisztérium pályázatán nyertünk, 15 milliót pedig mi magunk biztosítottunk saját eszközeinkből.”

A Magyarkanizsa legnagyobb turisztikai potenciálját jelentő, több mint száz éves Gyógyfürdő fejlesztéseit a községi önkormányzat továbbra is támogatja, így hozzájárult a medencekomplexum most folyó felújításához is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír