Ugrás a tartalomra

A falusi turizmusban látja jövőjét Bácskossuthfalva

Faluhelyen is élhető világot lehet teremteni. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjelöltjei Bácskossuthfalván a turizmusban látják a megmaradás lehetőségét. A település vezetősége az idegenforgalmi beruházások mellett egy ipari park létrehozását tervezi. A csantavéri jelölt bátran vállalja a családalapítást a mezőgazdasági tevékenység mellett. Arra ösztönzik a közösséget, hogy hasonlóan tegyenek ők maguk is.

Egyre kevesebb gyermek születik, főleg a falvakban. Csantavéren évente mintegy 60 újszülött jön a világra. A magyar közösségnek növekednie kell Körmös Lehel szerint, ezért a falubelieket is arra ösztönzi, hogy vállaljanak több gyermeket.

Öt vagy még több gyermeket terveznek Körmösék. A család generációk óta mezőgazdasággal foglalkozik, ez képezi a megélhetőségüket, és ebben látják a jövőt is. A termelés nagy befektetésekkel jár, de ez nem ad okot arra, hogy felhagyjanak vele. „Mezőgazdasággal, ha többen foglalkoznának, nagyobb bevétele lenne az országnak” – mondja a csantavéri termelő. Körmös Lehel a VMSZ köztársasági jelöltlistáján a 32. helyen szerepel.

Bácskossuthfalván Seffer Attila számára fontos a térség és a gazdaság fejlesztése, valamint a megfelelő kommunális ellátottság biztosítása. A település turisztikai központtá válhat, a lakosoknak pedig lehetőségük lenne a termékeik és mesterségük bemutatására. Seffer Attila, a Bácskossuthfalva HK alelnöke azon dolgozik, hogy minél több minőségi sport-, szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget teremtsen a faluban. A tekepálya mellé számos más létesítményt tervez a következő 10 éves periódusra. „Tekézés után tudnak egyet teniszezni, vagy akár a gyerekkel a majdani kalandparkban egy kört menni vagy egyet játszani. Lehet lovagolni, a szülők választhatják a sétakocsikázást a szőlőskertekben, vagy amikor meglesz az akkumulációs tó, lehet majd horgászni, esetleg csónakázni.”

Seffer Attila szerint ez itt tartja a fiatalokat is. „Ezek a lelkes fiatalok hétről hétre, napról napra visszajárnak, és itt töltik el bizonyos idejüket. Ezeket a fiatalokat szeretnénk még jobban itt tartani.”

Seffer Attila a VMSZ köztársasági jelöltlistáján a 29. helyen áll. A továbbiakban a falu szennyvízhálózatát és a vízvezetékrendszert szeretné fejleszteni, valamint a helyi közösséggel együtt az ipari zónát kiépíteni, amely bevonzhatja a befektetőket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen