Ugrás a tartalomra

A falusi közösség előmozdításáért

Magyarkanizsán és a szabadkai Radanovácon a falusi közösség előmozdítását és a település fejlődését tűzik ki célként. Az egyik településen a családoknak a pályázati űrlapok kitöltésében és mindennapi problémáik meghallgatásában segítenek, míg a másikon több családnak biztos munkahelyet biztosítanak és a falurendezvényeket támogatják.

Dobó Ella a magyarkanizsai önkormányzatban dolgozik gyakornokként. A fiatal közgazdászt a magyar közösség és a közszféra érdekli. Az irodai munkája alatt az űrlapok kitöltésében segédkezik, emellett sokszor terepre is kijár. „Én nagyon szeretek kijárni a falvakba, emberekkel találkozni és beszélgetni, megismerni az ő mindennapi problémájukat, illetve ezzel, mivel a Szülőföldön magyarul Alapnak az űrlapjait töltjük jelenleg, nagyon sok családon tudunk segíteni.” Dobó Ella, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje itthon alapít családot. A további munkája során is a magyar közösséget szeretné segíteni.

Sadović Marko a radanováci fűrésztelep tulajdonosa. Tizenhét éve kezdett bele vállalkozásába, amelynek köszönhetően mintegy 15 személyt foglalkoztat. A helyieknek rendezvények szervezésekor nagy segítséget jelent Sadović anyagi támogatása. „Támogatjuk a falunapokat, de itt a karácsony, újév, bármilyen ilyen ünnepség ha jön, azt támogatjuk.” Sadović Marko, a VMSZ képviselőjelöltje a falu és a falusi közösség előmozdítását tartja fontosnak.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto