Ugrás a tartalomra

Falunapot ünnepelt Adorján

A mintegy ezerszáz lelket számláló kis településen, Adorjánon ma ünnepelték a falu napját.

Az általános iskola udvarán megtartott ünnepségen hagyományosan a helybeliek léptek fel a szép számmal összegyűlt közönség előtt. Először az óvodások, majd az iskolások mutattak be táncos, énekes összeállításokat. A Szőke Tisza Művelődési Egyesület asszonykórusa és az Adorján Művelődési Egyesület is fellépet. Idén is, mint minden évben ajándékot kapott a falu két legidősebb polgára, a 91 éves Nagy Mária és a 94-ik évében járó Bábinszki Dezső, valamint a két legfiatalabb lakos, Vajda István és Bognár Adél.

Borsos Csaba, az adorjáni helyi közösség Tanácsának elnöke elmondta, hogy sajnos, az elmúlt egy év alatt a tervezett beruházásokat nem tudták megvalósítani, mivel a közbeszerzésre vonatkozó előírások változtak, így a pályázatokat az utcák asztalozására csak ezután fogjál kiírni.

A lakosok a legutóbbi népszavazáson támogatták a helyi járulék bevezetését, az önkéntesen fizetett járulékból így a pályázatokhoz szükséges önrészt tudják biztosítani. Nagyon fontos lenne a vízvezeték-hálózat felújítása, mivel azt még 1967-ben építették ki a településen, és noha már három pályázatot is nyertek, az anyagi eszközök azonban nem érkeznek, így újabb pályázatokkal próbálkoznak – mondta Borsos.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester, dr. Bimbó Mihály, a VMSZ alelnöke, valamint az oktatási és nevelési intézmények vezetői, valamint Balotaszállásnak, Adorján testvértelepülésének a küldöttsége.

Szerző (Forrás)
Major Ibolya, Vajdaság Ma
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen