You are here

Kétnapos programsorozat várja a falunap vendégeit

A gunarasi falunapnak igen nagy hagyománya van, az idén 17. alkalommal fog rá sor kerülni. A szervezésbe a helyi közösségé a főszerep, de a falu civil szervezetei is kiveszik a részüket a munkából. Csorba Ottó, a helyi közösség tanácsának elnöke úgy véli, hogy a rendezvény színvonala lassan, de biztosan növekszik.
– Egyre nagyobb tömegeket vonz a falunap, ez is azt bizonyítja, hogy a rendezvény színvonalas és egyre elfogadottabb az emberek körében. A főzőverseny rész és a kézműves foglalkozások inkább a gunarasiaknak szólnak, a vasárnap esti programokra viszont nagyon sokan érkeznek a környező falvakból is. Számomra az a legfontosabb, hogy a gunarasiak a sajátjuknak érezzék ezt a rendezvényt, részt vegyenek benne, és maguk is hozzájáruljanak a sikeréhez – hangoztatta a tanácselnök.

A rendezvénysorozat az idei évben is kétnapos lesz. Az ünnepi műsorra augusztus 13-án, vasárnap fog sor kerülni, augusztus 12-én, szombaton pedig az igen népszerű szántóverseny nyitja a programok sorát, tudtuk meg Csorbától.

–A szombat fő attrakciója a szántóverseny lesz, amit a Gunarasi Gazdakör szervez, és egy igazán nagy rendezvénnyé nőtte ki magát. Nagyon népszerű és látogatott, sokan érkeznek rá a környékről is. Az idén egy új műsorszámmal bővül a program: bemutatjuk a Prosperitati támogatásával vásárolt mezőgépeket. Gunarasról 48 pályázó nyert támogatást, ami nagyon nagy szám. Ez azt bizonyítja, hogy a mezőgazdasági irodánk hatékony munkát végez és valós segítséget nyújt az embereknek a pályázásnál. Vasárnap kézműves foglalkozások várják a gyerekeket, ugrálóvárat is hívtunk számukra, valamint nemrég bővült a játszótér, amit most ki bírnak használni. Idén is lesz kenyérszentelő szentmise, a délután során egy lakodalmas zenekar fog muzsikálni, és fel fognak lépni testvértelepülésünk Kóka néptáncosai is. Ezt az eredményhirdetés és a művelődési műsor követi. Az idei falunap fő attrakciója a Szomszéd Néni Produkciós Iroda humoros estje lesz. Ezt tűzijáték, utcabál és retródiszkó fogja követni – mondta el a tanácselnök, aki úgy véli, hogy ha az időjárás engedi, akkor a gunarasiak egy szép falunapnak néznek elébe.

Szombaton 9 órakor kezdődik a szántóverseny a Mackósoron, este 8 órakor pedig kártyaverseny lesz a Fehér Szarvas vendéglőben. Vasárnap 8 órakor horgászverseny kezdődik a szvetityevói tavon, 10 órától pedig kézműves foglalkozások várják a gyerekeket a faluháznál. 11 órakor kezdődik a főzőverseny, ugyancsak a faluháznál. 13 órakor ünnepi sokadalom kezdődik különböző érdekes foglalkozásokkal, és ezzel egy időben kerül sor a külföldre költözött falubeliek találkozójára a faluházban. 14 órakor kezdődik a Deák Zoltán kispályás labdarúgótorna a Fehér Szarvas vendéglőnél, 15 órakor pedig Nagy Nándor újságíró tart előadást a faluházban. 16 órakor tűzoltó-bemutató lesz a piactéren, 17 órától pedig a Belami zenekar szórakoztatja a közönséget. 18 órakor kezdődik a hálaadó szentmise, 19 óra 30 perckor pedig a kókai néptáncosok fellépése. 19 óra 50 perckor lesz a megnyitó és eredményhirdetés, amit a művelődési műsor követ. 21 órakor lép színpadra a Szomszéd Néni Produkciós Iroda, 22 órakor lesz a tűzijáték, amit utcabál követ a Belami zenekarral, 23 órától pedig retródiszkó a Fehér Szarvas vendéglőben.

Szerző: 
Magyar Szó, L.J.