Ugrás a tartalomra

Ezek a beruházások várhatók idén Topolyán

Tejgyár létesül Topolyán, megkezdődik a szennyvíztisztító kiépítése és az új fedett medence építése a Vénusz helyén – ezek a topolyai önkormányzat legfontosabb tervei az idei évre – jelentette be Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi elnöke mai sajtótájékoztatóján.     

Pozitívan értékelte az elmúlt évet és a topolyai önkormányzat munkáját Fremond Árpád, a VMSZ topolyai községi elnöke. Kiépült a zentai úti kerékpárút, a kerülőút, folyamatos az ipari park fejlesztése, a szennyvízhálózat és a vízhálózat kiépítése. Elkezdődött a Vénusz lebontása is.

Az elmúlt időben a község területén működő állami gyógyszertárakban gyógyszerhiány alakult ki, mivel tartozás halmozódott fel a beszállítók felé. Ennek a problémának a megoldásán is dolgozik az önkormányzat – nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai községi elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség érdeke itt a topolyai községen belül, hogy minden egyes polgárnak, aki itt ebben a községben él, elérhető legyen gyakorlatilag a gyógyszerellátás, illetve a gyógyszertárak maguk működni tudjanak.

Ezért várható, hogy február folyamán legkésőbb egy magáncég bevonásával teljes egészében megoldjuk ezt a kérdéskört.”

Az év első felében befejezik a színház felújítását, a határutak betonozását, a Vénusz lebontását, a piac parkolójának rendezését. Az év második felében új munkahelyek is létesülnek a városban a tejgyár megnyitásával – jelentette be a VMSZ topolyai községi elnöke.

Több munkahely is kialakulhat a mini tejfeldolgozóban, viszont ennek a projektnek szélesebb körben is jelentősége van, hiszen az önkormányzat területéről a vidéken élő termelőknek egy újabb lehetősége nyílna meg beszállítóként, így az egész projektből a megélhetések száma jóval nagyobb lenne, mint néhány munkahely.”

Az év második felében várható, hogy megkezdődik a szennyvíztisztító kiépítése és az új fedett medence építése a Vénusz helyén.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto