Ugrás a tartalomra

Európai színvonalú stadionnal büszkélkedhet Szabadka

A megújult Városi Stadiont tekintették meg köztársasági és tartományi illetékesek. Szabadka most pályázhat nagyobb, nemzetközi atlétikai versenyek megtartására - mondta a sportminiszter.

A közelmúltban felújították az atlétikapályát, az öltözőket, a mosdókat, valamint füvesítették a központi labdarúgópályát. A beruházás összértéke 87 millió dinár, amelyet az ifjúsági- és sportminisztérium, a tartományi kormány és a szabadkai önkormányzat biztosított.

Több mint 300 sportoló használja nap mint nap a szabadkai városi stadiont. A futballisták és az atléták eddig igen rossz körülmények között készültek versenyeikre. Dimitrioski Tamara, igazgató, Stadion Közvállalat: „Nagyon nagy szükség volt ezekre a felújításokra. Főleg a futópálya volt nagyon rossz állapotban, és ez miatt a sportolók nem tudtak részt venni nemzetközi versenyeken. Pontosabban itthon, Szabadkán nem tudtak szervezni nemzetközi versenyeket.”

A füvesített labdarúgópályát a női és a férfi futballklub egyaránt használja. Ezentúl haragoszöld gyepen rúghatják a bőrt, amelyet modern öntözőberendezéssel tartanak karban. Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott tag, Városi Tanács, Szabadka: „Az idei évben megpályáztunk a tartomány által kiírt pályázatot a futballpálya öntözőrendszerének a felújítására, illetve az atlétikai pálya felújítására. A beruházás 24 millió dinárba került. A gazdasági titkárság 14 millió dinárt választott ki önrész címén 10 millió dinárt pedig kaptunk a tartományi kormánytól.”

A pályák mellett a mosdókat és az öltözőket is felújították. Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Köszönjük ezt az önzetlen segítséget, mert az Európa Ligában is játszó klubjainknak eddig nem volt lehetőségük arra, hogy a saját stadionjukban játszanak. Biztos vagyok benne, hogy ezután a szabadkai polgárok nagy európai versenyeknek lehetnek a szemtanúi, mert a női és a férfi futballklub is Szabadka büszkeségei.”

Vanja Udovičić, ifjúsági-, és sportminiszter szerint a szabadkai stadion jelenleg vetekszik az európai stadionok felszereltségével: „Szabadkán ma az atlétika, a futball és minden sport tekintetében megfelelő feltételek vannak az edzésekhez, de a versenyek lebonyolításához is. Szabadka most pályázhat nagyobb, nemzetközi atlétikai versenyek megtartására, de nemzetközi futballmérkőzéseket is rendezhetnek Szabadkán.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke elmondta, tovább támogatják a stadion fejlesztését: „Nem állhatunk most meg. Szabadka önkormányzata készíti a projektet a lelátók felújítására és mindazokra a felújításokra, amik még nem valósultak meg. Remélem, ez megtörténik a következő egy-két évben. És hiszem, hogy a második, valószínűleg az utolsó fázisban, teljes egészében felújítjuk a stadiont.”

A felújított stadionban meccs szerdán lesz. Ami nem más, mint egy bajnoki mérkőzés, ahol a Spartak és a Zvezda fog összecsapni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír