Ugrás a tartalomra

Este nyolcig voksolhatnak Kishegyes község polgárai

Helyi közösségi választásokat tartanak Kishegyes község mindhárom településén, Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szikicsen. A polgárokat reggel hét és este nyolc óra között várják a szavazóhelyeken.

Helyi közösségi választásokat tartanak Kishegyes község mindhárom településén, Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szikicsen. A polgárokat reggel hét és este nyolc óra között várják a szavazóhelyeken. A helyi választások alkalmával egyénekre voksolhat a lakosság. Helyi közösségi választásokat négyévente tartanak, eddig szól az újonnan megválasztott tanácstagok mandátuma.     

Folyamatosan érkeztek a voksolók a bácsfeketehegyi szavazóhelyekre. A helyiek fontosnak tartják kinyilvánítani véleményüket közösségük érdekében. Pál Anikó, Bácsfeketehegy: „Ki fogunk menni, az egész családom, nagyon fontosnak tartjuk, mert ettől függ a jövőnk, hogy az elkövetkező négy évben hogy tudjuk itt megtartani a magyarságunkat, hogy tudunk érvényesülni, ezért mindenképpen fontosnak tartom, hogy mindenki kimenjen szavazni.”

Bede Zsolt, Bácsfeketehegy: „Természetesen kimegyünk szavazni, a saját érdekünkben és a közösség érdekében is.”

A helyi közösségi választáson nem listákra, pártokra, hanem egyénekre szavazhatnak a polgárok. Bácsfeketehegyen négy szavazókörzet van. Lódi Zoltán, szavazóbizottsági tag, Bácsfeketehegy: „A nyilvántartott polgárok száma 3398, a választásokon 26 polgár indul, akikre lehet szavazni, és 15 tanácsnokot tudunk nyilvántartani.”

A kishegyesiek polgári kötelességüknek érzik a szavazáson való részvételt. Cékus Borbála, Kishegyes: „ Eljöttem szavazni, mert itt élek, itt lakok, és úgy gondolom, hogy muszáj eljönni.”

Kiss István, Kishegyes: „Mi kishegyesiek döntsük el a sorunkat, ha ezt elhanyagolják egyesek, nem törődnek vele, az Kishegyes kárára van.”

Kishegyesen a 15 tanácstagi helyért 19-en indulnak. Összesen 4389 nyilvántartott szavazópolgár van. Csernik Teréz, választóbizottsági elnök, Kishegyes: „Kishegyesen öt választókörzet van, ebből három az általános iskolában, egy a galambászoknál, egy a tűzoltóotthonban. A kedves választópolgárokat reggel héttől este húsz óráig várjuk, folyamatosan jönnek az emberek.”

A helyi közösségi választáson a szavazói névjegyzékben szereplő polgárok a szavazócédula, valamint fényképes személyi dokumentum felmutatásával járulhatnak az urnák elé.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír