Ugrás a tartalomra

Épül a 7-es gyűjtőcsatorna Szabadkán

Megoldódni látszik a Vasutas Helyi Közösség lakóinak évek óta húzódó problémája. A 7-es számú gyűjtőcsatorna megépítése pontot tesz a szennyvízelvezetés és a talajvíz gondjainak megoldására. A Csordás út lakói azonban még várhatnak a csatornahálózatra. 

A talajvíz elárasztja az 51-es Hadosztály utca újonnan kiépült részének környékét. A Vasutas Helyi Közösség lakosai évek óta küzdenek a belvízgondokkal, és valódi csatornahálózata sincs ennek a sűrűn lakott területnek. Török Zoltán, a Vasutas Helyi Közösség tanácselnöke elmondta: „Évek óta húzódó probléma a talajvízgondok és a szennyvízelvezetés. Az embereknek, akiknek van rá lehetősége már 2-3 emésztőgödör van udvarukban. Egyszerűen nem tudják hova elvezetni a vizet. Fizetni kell a tisztítást, állandóan üríteni kell.”

A szabadkai Vízművek idén az EBRD támogatásával egy 25 millió eurós projektumba kezdett, amelynek egyik része a 7-es gyűjtőcsatorna kiépítése. Ezzel megoldódnának a környék vízelvezetési gondjai. Nagy Abonyi Mária, a szabadkai Vízművek és Csatornázási Közvállalat beruházási vezetője: „A tervek elkészültek. Az EBRD Bank kölcsönéből építkeznénk. Június folyamán írnák ki a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. Az eljárás novemberig tart. A szerződés aláírása után még télen elkezdenénk a munkálatokat.”

A Jovan Mikić utca Csordás útnak nevezett részén, és a környező utcákban idén csak a csatornahálózat terveinek elkészítését látták elő.

A 7-es számú kollektor kiépítésével megoldódnának a Vasutas Helyi Közösség vízelvezetési problémái. A munkálatokat várhatóan jövő tavasszal fejezik be.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír