Ugrás a tartalomra

Elindult a fürdőidény a topolyai tavon

A kánikulában hétköznaponként főleg a helyiek élvezik a tó nyújtotta felfrissülést, de hétvégente több ezer turista fordul meg a tóparton. A topolyai önkormányzat jóvoltából a strand idén is bővült.

Fürdőző-napozó emberek, természetes környezet, strandröplabdapálya, játszótér, lángos - ez a kép fogadott bennünket a topolyai tóparton szerda délután. Hétköznap főleg a helyiek járnak ki a tóra.

 

Straub Csilla, Topolya: „Jobban szeretem, egy tengerhez sem ragaszkodom, szeretem a tó vizét és úszni is, ezért járunk ki.”
Homolya Zabos Tímea, Topolya: „Szép a környezet, jó itt, nem kell elutaznunk Palicsra vagy a határon túlra, itt van nekünk a tó, ahová ki tudunk járni.”

A Topolyai-tó vize tiszta, fürdésre alkalmas, a víz hőmérséklete is kellemes. Košćuk Jasmina, Topolya: „Itt élünk, és egész nyáron jövünk. Gyönyörű, még nincs tömeg, meleg, tegnap szörnyen meleg volt és látják, csodásan tiszta. Társaságunk is van. Szép, elégedettek vagyunk, teljesen elégedettek.”

A topolyai tavat a fürdőszezonban hétvégente több ezren is felkeresik. A topolyai önkormányzat jóvoltából a tó strand része idén is bővült. Új kavicsréteggel borították be, sőt a nádtól is megtisztították. Az autóskemping területét tavaly már körbekerítették.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Az IPA projektumon keresztül jelentős összeget kaptunk és akkor ez a program folytatódik. Természetesen azt az időt be kell várni, amikor az eszközöket le lehet hívni, erre az önkormányzat előlátott, az összprojektum, amiről beszélünk, az 240 millió euró, ebből az önkormányzat kell a program szerint, hogy tizenöt százalékot biztosítson, ez is készül.”

Öt új áramelosztót helyeztek ki a leendő árusítóhelyek számára, sőt hamarosan új stéget is építenek, amely a mozgássérültek vízbejutását szolgálja majd. Tervezik egy öt kilométer hosszúságú sétány kiépítését is a strand folytatásában. Erre 36 millió dinárt különít el az önkormányzat.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír