Ugrás a tartalomra

Elfogadhatatlan szexista kijelentés Törökbecsén

A legkönnyebb módja a magyar nyelv tanulásának, ha az ember ágyba bújik egy magyar lánnyal. Ezt mondta Saša Dujin, Törökbecse Turisztikai Irodájának igazgatója Aleksandar Vučić szombati látogatásakor. 

A szombaton a bánáti városba látogató Vučić arról beszélt, hogy meg kellene tanulnia magyarul, Dujin pedig úgy fogalmazott, hogy náluk úgy tartják, le kell feküdni egy magyar lánnyal ahhoz, hogy jól megtanuljon valaki magyarul. Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője szerint az ilyen szexista kijelentések elfogadhatatlanok.

„A Vajdasági Magyar Szövetség minden ilyen, és hasonló kijelentést elítél és tűrhetetlennek tart, ugyanúgy elítéljük ezt a kijelentést is, másrészről reméljük, hogy ebben nem volt meg a bántó szándék, és hát nyilván egy meggondolatlan nyilatkozat volt, de ilyen dolgokkal, ilyen kijelentésekkel egyáltalán nem szabad viccelődni, mert gondolom az úrnak ez a magyarázata, hogy talán nem úgy gondolta - de nagyon-nagyon meg kell gondolni, hogy a közszereplő mit mond, és egyáltalán ilyen dolgokkal nem szabad játszani.”