Ugrás a tartalomra

Egymillió 725 ezer dinár jut kulturális projektekre Zentán

Kulturális és művészeti projektek támogatásáról döntött ma délelőtt a zentai önkormányzat civil szervezeti pályázatokat elbíráló bizottsága. Perpauer Attila, a Községi Tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja sajtótájékoztatón elmondta, az 1 millió 725 ezer dináros keretösszegre, hagyományos, illetve kortárs művészet kategóriákban összesen 25 projektre vonatkozó dokumentációt nyújtottak be.

A pályázati bizottság elnöke, Juhász Attila kiemelte, az idei évtől kezdve a civil szervezetek kizárólag pályázat útján juthatnak támogatáshoz, amivel, felhasználásának ellenőrzése mellett, az év végéig el is kell számolniuk.

A bizottság minden támogatott projektnek igyekezett megítélni legalább a tavalyi szintű támogatást, és csak néhány olyan projekttel találkozott, amelyeket nem tudtak támogatásban részesíteni. A támogatottak végleges névsora majd csak a Magyar Nemzeti Tanács véleményezése után, mintegy két hét múlva kerül nyilvánosságra, tette hozzá a bizottság elnöke.

Juhász Atilla, Zenta község civil szervezeti pályázatokat elbíráló bizottságának elnöke: „A hagyományos művészeti tevékenységre 11 pályázati projekt részesül majd támogatásban.

Két pályázó már a roma akcióterv keretein belül megkapta a támogatást, sőt megtörtént a kifizetés is arra a projektre, amire pályáztak volna.

A kortárs alkotó művészetnél pedig 14 adott be pályázatot, ebből 13-an részesülnek kisebb-nagyobb támogatásban.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen