Ugrás a tartalomra

Egyházi dalfesztivál Muzslyán: Lélek ritmusa

Egyházi dalfesztivált tartottak Muzslyán, a Mária Neve templomban. Kalapis Sztoján atya elmondása szerint a szalézi rend tagjai más országokban már hagyományt teremtettek az ilyen jellegű fesztiválok terén, a muzslyai plébánia pedig azok mintájára rendezte meg ezt az első manifesztációt.

A Lélek ritmusa elnevezésű dalfesztivál elsődleges célja, hogy a kreatív, alkotókedvű fiatalokat új zeneszámok megírására serkentsék, hogy hangzatos dalokat készüljenek, amelyeket a fesztivál keretében előadnak, és ha olyan zeneszám hangzik el, amelyet megkedvelnek a fiatalok, azt akár a gyermekmisékbe is beiktatnák.

Összesen 9 fellépő mutatkozott be három-három zeneszámmal, és az előadott dalok közül több mint a fele új szerzemény volt. A rendezvény nemzetközi jellegű volt, hisz egy kettős is fellépett Romániából, Sara és Nadja Shehabi testvérpár, akik bolgár nyelven adták elő szerzeményeiket. Fellépett még a Don Bosco ének- és zenekar, a Colorado együttes, továbbá a szólisták, mégpedig Mezei Szimóna, Hallai Glória, Miroslav Brnić, Tasi Szabina, Sándor Donát és Kovács Nándor.

A közönség nagy élvezettel hallgatta végig a másfél órás fesztivált, amely gördülékenyen zajlott, jó hangulatban telt. A szervezők bíznak abban, hogy a jövőben is lesz érdeklődés az ilyen jellegű fesztiválok iránt, és hogy a fiatalok a dalszerzés terén is kibontakoztatják tehetségüket.

Szerző (Forrás)
Kónya-Kovács Otília, Vajdaság Ma
Többi hír