Ugrás a tartalomra

Egy önkormányzat, ahol nem a lefaragások miatt módosították a költségvetést

Ma tartotta sorrendben 15. és feltehetően idei utolsó ülését a topolyai községi képviselő-testület. A képviselők 27 napirendi pontot vitattak meg.

Valószínűleg idei utolsó ülését tartotta meg a topolyai községi képviselő-testület. Módosították az idei évi, és elfogadták a jövő évi költségvetés tervezetét. Kókai Mernyák Melinda, Topolya polgármestere elmondta, kicsivel több bevételt sikerült megvalósítani az idén. „Az idei költségvetést már harmadik alkalommal módosítottuk, most is főleg azért kellett ezt megtenni, mivel sikeresen pályáztunk – úgy az önkormányzat, mint a költségvetés felhasználói –, különböző pályázatokon 10 millió dinár folyt be az előző módosítás óta. Tehát, sikeresek voltunk, de egy kicsivel több bevételt is sikerült megvalósítani.”

A bevételek emelkedése lehetővé tette a büdzsé idei évi keretének megnövelését 946,5 millió dinárra, aminek alapján az előző évből áthozott eszközökkel együtt a folyó évi keretet 1161 millióra növelhették. A testület elnöke az ülést követően elmondta, a Szerb Haladó Párt képviselőivel is tárgyalások folynak. „Nem titok, hogy az SZHP-vel megbeszélések folynak, és a következő ülés vonatkozásában – amely a közeljövőben lesz – a haladók is részét fogják képezni ennek a koalíciónak, ami azt a jellegünket is tovább fokozza, hogy Belgrádból is több eszközt tudjunk lehívni a községbe” – nyilatkozta Fazekas Róbert, a képviselő-testület elnöke.

A jelenlegi hatalmi koalíciót a VMSZ, a Demokrata Párt, a Szerbiai Szocialista Párt és független képviselők alkotják.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír