Ugrás a tartalomra

Csúcsminőségű tekepálya

A topolyai önkormányzat szerződést írt alá egy németországi tekefelszerelés-gyártó céggel

Péntek délelőtt a községi tanács üléstermében szerződést írtak alá a topolyai önkormányzat és a németországi Funk GmbH & Co. tekefelszerelés-gyártó cég képviselői. Az önkormányzat részéről Kókai Mernyák Melinda, Topolya község polgármestere és Aleksa Kumić, a községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja volt jelen, a tekegyártót pedig Karl Funk, a Funk GmbH & Co. tulajdonosa és alapítója, valamint Miloš Milivojević, a Funk cég leányvállalatának a topolyai Funk Arena Rt.-nek az igazgatója képviselték.

Kókai Mernyák Melinda a szerződés-aláírást megelőzően elmondta, hogy tavaly kezdtek tárgyalni a Funk céggel, amelynek vezetői először meg szerették volna vásárolni a pályát, ám végül egy közös projektum mellett döntöttek.

– Ez a közös projektum inkább képviseli az önkormányzat és a topolyai lakosok érdekeit. Mi az idén befejeztük az építkezési munkálatokat a tekepálya épületén, és egy hónappal ezelőtt tendert írtunk ki a pálya bérlésére. Erre a Funk Arena Rt. jelentkezett, amely a németországi Funk cég leányvállalata. Egyedül ők pályázták meg a tekepálya felszerelését és bérlését. A Funk Arena Rt. fogja működtetni a pályát, a befektetésük értékének megfelelő időszakban, ami előzetes becslések alapján 15 év. A befektetés összege 230 ezer euró körül van – mondta el a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy a legmodernebb felszerelést fogják beépíteni a tekepályába, ami akár világbajnokságok megszervezését is lehetővé teszi. Kókai M. arról is beszámolt, hogy a pályák felszerelésére nyáron fog sor kerülni, 6 klasszikus tekepályát és 3 bowlingpályát fognak létesíteni. Az objektumot sportra és kikapcsolódásra egyaránt lehet majd használni, valamint egyéb tartalmak is lesznek, pl. egy pizzázó – mondta Topolya polgármestere.

A Funk GmbH & Co. fennállása óta 30 ezer tekepályát és 20 ezer bowlingpályát épített világszerte, számolt be Karl Funk. A vállalat célja, hogy Topolyán csúcsminőségű teke- és bowlingpályákat létesítsenek, ezzel népszerűsítve a sportágat hazánkban, hangsúlyozta a vállalat tulajdonosa.

Szerző (Forrás)
L.J., Magyar Szó
Többi hír